Korpus je vysoký, nadýchaný, nerozpadáva sa a po upečení sa môže prekrojiť a plniť rôznymi plnkami.
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame olej.
- 2
Do zmesi postupne pridávame múku a zľahka miešame (už nešľaháme). Potom cez sitko pridáme kakaový prášok (aby sa nám nevytvorili hrudky).
- 3
Nakoniec do zmesi zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli.
- 4
Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme klasicky ako piškótové cesto, až kým nie je korpus upečený. Po upečení ho prekrojíme na dve časti a po vychladnutí ho plníme rôznymi plnkami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu