Vynikajúci tortový korpus

luckala1 - bez fotkyluckala1, 11. decembra 2011

Korpus je vysoký, nadýchaný, nerozpadáva sa a po upečení sa môže prekrojiť a plniť rôznymi plnkami.

Suroviny

120 g
150 g
5 ks
30 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame olej.

  2. 2

    Do zmesi postupne pridávame múku a zľahka miešame (už nešľaháme). Potom cez sitko pridáme kakaový prášok (aby sa nám nevytvorili hrudky).

  3. 3

    Nakoniec do zmesi zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli.

  4. 4

    Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme klasicky ako piškótové cesto, až kým nie je korpus upečený. Po upečení ho prekrojíme na dve časti a po vychladnutí ho plníme rôznymi plnkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

orchidea
Ukladám si, rada ho aj vyskúšam, torty pekávam dosť často.
svecova
Ja som úplne nadšená, ozaj je vysoký, nadýchaný. Znova ma naštartoval piecť torty pre vnúčatá. Ďakujem, vrelo doporučujem
m0nika
Tento recept sa mi veľmi páči. My ale nemusíme kakaové zákusky... čo sa stane keď kakao vynechám? Musím ho niečím nahradiť?
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@m0nika ,ja ked robim kakaovy tak dam menej muky a ked robim biely tak dam namiesto kakaa muku(kolko ide kakaa tolko muky)