Vynikajúci tortový korpus

Autor receptu: luckala1

Korpus je vysoký, nadýchaný, nerozpadáva sa a po upečení sa môže prekrojiť a plniť rôznymi plnkami.

Postup

  1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame olej.
  2. Do zmesi postupne pridávame múku a zľahka miešame (už nešľaháme). Potom cez sitko pridáme kakaový prášok (aby sa nám nevytvorili hrudky).
  3. Nakoniec do zmesi zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli.
  4. Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme klasicky ako piškótové cesto, až kým nie je korpus upečený. Po upečení ho prekrojíme na dve časti a po vychladnutí ho plníme rôznymi plnkami. Dobrú chuť!