Vynikajúci tortový korpus
Autor receptu: luckala1
Korpus je vysoký, nadýchaný, nerozpadáva sa a po upečení sa môže prekrojiť a plniť
rôznymi plnkami.
Postup
- Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame olej.
- Do zmesi postupne pridávame múku a zľahka miešame (už nešľaháme). Potom cez sitko pridáme kakaový prášok (aby sa nám nevytvorili hrudky).
- Nakoniec do zmesi zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli.
- Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme klasicky ako piškótové cesto, až kým nie je korpus upečený. Po upečení ho prekrojíme na dve časti a po vychladnutí ho plníme rôznymi plnkami. Dobrú chuť!