Vynikajúce drobné pečivo s kyslou smotanou
Jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času.
Zdroj: https://youtu.be/rcnncaueTyE
16-20
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 g čerstvé |
|
60 g |
|
60 g |
|
30 g |
|
300 g |
|
Okrem toho: | |
(na vyvaľkanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Droždie pridať do kyslej smotany a miešať, kým sa úplne nerozpustí.
- 2
Mrazený margarín nastrúhať na hrubom strúhadle a zmiešať s múkou. Pridať bravčovú masť a kyslú smotanu s droždím, spracovať cesto a nechať 30 minút postať.
- 3
Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 7 mm a vykrojiť koláčiky, poukladať na plech s papierom na pečenie. Piecť 15 minút pri 175 °C.
- 4
Koláčiky vychladiť a obaliť v práškovom cukre.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/rcnncaueTyE
Tiež drobné pečivo:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu