Drobné pečivo
Drobné pečivo

Vynikajúce drobné pečivo s kyslou smotanou

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 17. januára 2022

Jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času.
Zdroj: https://youtu.be/rcnncaueTyE

16-20
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
10 g čerstvé
60 g
60 g
30 g
300 g
Okrem toho:
 (na vyvaľkanie)




Postup

  1. 1

    Droždie pridať do kyslej smotany a miešať, kým sa úplne nerozpustí.

  2. 2

    Mrazený margarín nastrúhať na hrubom strúhadle a zmiešať s múkou. Pridať bravčovú masť a kyslú smotanu s droždím, spracovať cesto a nechať 30 minút postať.

  3. 3

    Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 7 mm a vykrojiť koláčiky, poukladať na plech s papierom na pečenie. Piecť 15 minút pri 175 °C.

  4. 4

    Koláčiky vychladiť a obaliť v práškovom cukre.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/rcnncaueTyE

Diskusia k receptu