Drobné pečivo

Vynikajúce drobné pečivo s kyslou smotanou

Autor receptu: razomzastolom

Jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času.

16-20
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie pridať do kyslej smotany a miešať, kým sa úplne nerozpustí.
  2. Mrazený margarín nastrúhať na hrubom strúhadle a zmiešať s múkou. Pridať bravčovú masť a kyslú smotanu s droždím, spracovať cesto a nechať 30 minút postať.
  3. Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 7 mm a vykrojiť koláčiky, poukladať na plech s papierom na pečenie. Piecť 15 minút pri 175 °C.
  4. Koláčiky vychladiť a obaliť v práškovom cukre.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/rcnncaueTyE