Drobné pečivo
Vynikajúce drobné pečivo s kyslou smotanou
Autor receptu: razomzastolom
Jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času.
16-20 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Droždie pridať do kyslej smotany a miešať, kým sa úplne nerozpustí.
- Mrazený margarín nastrúhať na hrubom strúhadle a zmiešať s múkou. Pridať bravčovú masť a kyslú smotanu s droždím, spracovať cesto a nechať 30 minút postať.
- Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 7 mm a vykrojiť koláčiky, poukladať na plech s papierom na pečenie. Piecť 15 minút pri 175 °C.
- Koláčiky vychladiť a obaliť v práškovom cukre.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/rcnncaueTyE