Vyprážané agátové kvety

Výborné vyprážané agátové kvety

Autor receptu: redakcia

Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty.* Kvietky sú veľmi aromatické a sladké, sú teda perfektnou surovinou na prípravu dokonalej delikatesy.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Agátové kvety otrasieme, aby sme ich zbavili prípadného hmyzu.
  2. Na cestíčko oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme pevný sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista. Potom striedavo za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku a studenú vodu. Nakoniec jemne primiešame sneh.
  3. Olej nalejeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme rozpáliť.
  4. Kvety postupne ponárame do cestíčka, necháme trochu odkvapkať a vyprážame dozlatista v oleji. Po dvoch minútach môžeme otočiť a vyprážať ešte minútu. Vypražené kvety preložíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
  5. Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom.