Vyprážané agátové kvety
Výborné vyprážané agátové kvety
Autor receptu: redakcia
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty.* Kvietky sú veľmi aromatické a sladké, sú teda perfektnou surovinou na prípravu dokonalej delikatesy.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Agátové kvety otrasieme, aby sme ich zbavili prípadného hmyzu.
- Na cestíčko oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme pevný sneh. Žĺtok vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista. Potom striedavo za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku
a studenú vodu. Nakoniec jemne primiešame sneh.
- Olej nalejeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme rozpáliť.
- Kvety postupne ponárame do cestíčka, necháme trochu odkvapkať a vyprážame dozlatista v oleji. Po dvoch minútach môžeme otočiť a vyprážať ešte minútu. Vypražené kvety preložíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
- Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom.