Výborné rýchle a lacné rohlíčky na raňajky

tiktak - bez fotkytiktak, 18. novembra 2010
Výborné rýchle a lacné rohlíčky na raňajky
Foto: tiktak

Tieto rohlíčky majú u nás veľký úspech. Sú naozaj výborné. Ak náhodou zostanú dám ich do mrazničky a syn si ráno vyberie a Zobraziť celý popisTieto rohlíčky majú u nás veľký úspech. Sú naozaj výborné. Ak náhodou zostanú dám ich do mrazničky a syn si ráno vyberie a pochutná s mliečkom pred cestou do školy.

40
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1/2 l
3 ks
42 g
4 lyžice
2 dcl




Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka dáme droždie, cukor, štipku soli, prášok do pečiva. Pripravený kvások vlejeme do múky, pridáme 2 celé vajcia a olej. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto rozdelíme asi na 5 bochníčkov môžeme aj na 6 podľa toho aké veľké chcete rohlíčky. Každý rozvaľkáme a rozrežeme na 8 trojuholníkov môžeme, ale aj nemusíme plniť ľubovoľnou plnkou . Vrch potrieme 1 rozšľahaným vajcom a pečieme do zlatova.

    Výborné rýchle a lacné rohlíčky na raňajky - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne69
Su naozaj vyborne,vcera som ich vyskusala:-)))len namiesto oleja som dala mast,vdaka za recept:-)))
marianne69
Ja ich poznam ako kysnute bez kysnutia,len dam dohromady suroviny a spracujem a sup do rury.
magdula
Robím ich z hladkej múky, nekysnu a po upečení ich potieram maslom
viedra
rohliky robievam bud na sladko alebo na slano posypat sezamom alebo syrom mnam
babi
Tento recept poznám je výborný ,robím tiež na sladko ale aj slano tak,že na každý trojuholník dám buď urobenú slanú plnku, alebo kúsok šunky, na to položím kúsok syra a stočím. Už som robila aj tak, že z polovičky cesta som robila sladké a z druhej slané a hneď máte dvojaké rožteky
mamatata2
Veľmi pekné a určite aj chutné a pochvala aj za to, že syn raňajkuje a ešte aj mlieko.
hubarka35
pekne rožteky,kym všetko vyskušam tu z varechy,čo chcem robit budem aj na dochodku ak sa pravda dožijem....
moncav
dnes som ich robila a boli uzastne. si spica dik.celej mojej rodine chutili myslim ze ich bolo aj malo.
baskag
mám jednu otázočku....viem že pre vás všetky asi banalita no ja-nikdy som nerobila "kvások" a keďže tieto rohlíčky vyzerajú super, chcem ich skúsiť. Doteraz som všetky recepty kde bolo slovo kvasnice alebo kvások zatvorila :-( ale už sa to chcem naučiť! Mohol by mi niekto napísať podrobnejší postup? v recepte je písané:
"Do teplého mlieka dáme droždie, cukor, štipku soli, prášok do pečiva"- tipujem že kocku droždia rozmrvím v prstoch a potom čo? nechám len tak odležať? alebo vidličkou rozšlahám a nalejem dalej do múky a až potom nechám odstáť? Prosíííím- nesmejte sa mi- ale ešte nikdy som nič z kysnutého cesta nerobila :-(( hanbím sa :((
mata3636
@baskag - takto to robím ja: do teplého mlieka dám droždie, trošku cukru, soľ nie! zabíja kvasnice. nič nemrvím, nemiešam, nechám tak a medzitým si do misky dám múku, cukor, trocha soli, vajíčko. droždie sa zatiaľ v teplej vode rozpustilo, ak nie, premiešam a vlejem k múke a zamiesim cesto. ked sa mlieko a múka spoja, až potom prilejem olej alebo rozpustené, nie horúce, maslo a vymiesim cesto. to je celá veda ;)
baskag
Páni moji, dvakrát som si to prečítala ale ...zajtra idem do toho! Veľká Vďaka mata3636 (ani neviem ako tu vložiť tvoje meno :/ ) Musím tu toho ešte veľa prečítať a ukuchtiť, nech sa zo mňa stane prvá varecháčka ;) Ale veľké ďakujem za radu- dúfam že to výjde na prvýkrát. :))))))))))))
baskag
Skvelé skvelé skvelé...vydarili sa na jednotku. Moc ďakujem za radu aj recept. Prvý plech bol taký divoký, ale 4. a 5. sa už vydaril dokonale. Plnila som syrom a čokoládou. Som šťastná prešťastná že sa odteraz už nemusím báť receptov, kde je spomenutý kvások ;-)
1x mjorky
baskag
Skvelé skvelé skvelé...vydarili sa na jednotku. Moc ďakujem za radu aj recept. Prvý plech bol taký divoký, ale 4. a 5. sa už vydaril dokonale. Plnila som syrom a čokoládou. Som šťastná prešťastná že sa odteraz už nemusím báť receptov, kde je spomenutý kvások ;-)
mjorky
Moj priatel mal chut na sladke ranajky a ja som nasla tento recept. Cesto je fantasticke a naplnene cukrom boli okamzite prec. A to je priatel skor masovy ako na sladke. Dakujem za super recept?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia