Výborné pagáče fotorecept

janet - fotkajanet, 2. mája 2012
Výborné pagáče (fotorecept)
Foto: janet

Tieto pagáčiky robievam veľmi často a sú výborné, ak ich posypete údeným syrom.

150
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2  kocky
1
1 a 1/2 polievk.lyž.
1
1
4 dcl
NA POTRETIE:
 na strúhanie /údený/ alebo sezam.sem.




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások z mlieka a droždia. Do misky dáme múku a ostatné suroviny a vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.

    Výborné pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí povykrajujeme pagáčiky dáme na plech (vymast.a múkou posyp.),potrieme vajíčkom a posypeme syrom-sezam.sem.Necháme na plechu nakysnúť a dáme upiecť.

    Výborné pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť, a nezabudnite na vínko.

    Výborné pagáče (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babkamt
Vyzerajú prudko jedlé. Máme radi pagáčiky. Naposledy som robila v sobotu. Do tvojich nejdú oškvarky , čo mi aj vyhovuje , lebo som minula posledné.
babicka2
prosím nie sú tvrdé? Všetky recepty čo mám na druhý deň sú tvrdé. Syn ich tak miluje a ja ich neviem.... A pečieš ich pri 200 stupňoch iba 15 minút?
tatranka
Ako by ich jedna mater mala.Krásne,rovnaké.Tiež robievam aj s oškvarkami,z rôznymi syrmi.Ono sa žiada aj slané pečivo a toto je jedno z obľúbených.
ubka
@jerica pozdravujem Ťa a oceňujem Tvoje pagáčiky, úplná paráda a viem si dokonca predstaviť aj ich chuť :-)
janet
Jééééééééé...ĎAKUJEM za milé komplimenty.Pagáčiky robievam často a veľmi rada.Toto je môj prvý recept na vareche ale už mám ďalšie 3 tak sa ich pokúsim čím skôr zverejniť.A teraz odpovedám...babicka2... Čím menšie spravíte tým ich je viacej,ja som mala necelé 3 plechy.Piecť ich treba asi 30min.(opravené) ale to už vidíte keď sú upečené...a či sú tvrdé na druhý deň? pravdu povediac neviem (dcéra vraví,že nie sú tvrdé) ale ten syr je na nich taký chrumkavý,ja ich mám rada ešte teplé...jerica-na najbližšie pečenie určite vyskúšam tie Vaše pagáčiky...ďakujem za recept,sú krásne.Pozdravujem <3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia