Foto: slavkabis
Priznám sa, že vôbec netuším odkiaľ mám daný recept, len viem, že mi dosť dlho ležal v zošite s receptami, kým som sa odhodlala. Zobraziť celý popisPriznám sa, že vôbec netuším odkiaľ mám daný recept, len viem, že mi dosť dlho ležal v zošite s receptami, kým som sa odhodlala. Teraz už ich robím s veľkou obľubou, lebo sú výborné s čímkoľvek.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z trochy mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Prilejeme zvyšok mlieka, pridáme vajcia a preosiatu múku so štipkou soli.
- 2
Necháme kysnúť asi pol hodinku
- 3
Rozohrejeme si panvicu na lievance (volské oká) s trochou oleja. Ja dávam asi po kvapke olej, aby neboli mastné. Opekáme z každej strany asi minútku. Hotové podávame s tvarohom a cukrom, lekvárom, ovocnou omáčkou, ....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hlavné je že chutia :) a zaspomíname si ako nám ich babky pripravovali....
niekto ma rad dolky ,niekto zase holky , kvasok už pracuje