Výborné kysnuté lievance

Autor receptu: slavkabis

Priznám sa, že vôbec netuším odkiaľ mám daný recept, len viem, že mi dosť dlho ležal v zošite s receptami, kým som sa odhodlala. Teraz už ich robím s veľkou obľubou, lebo sú výborné s čímkoľvek.

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z trochy mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Prilejeme zvyšok mlieka, pridáme vajcia a preosiatu múku so štipkou soli.
  2. Necháme kysnúť asi pol hodinku
  3. Rozohrejeme si panvicu na lievance (volské oká) s trochou oleja. Ja dávam asi po kvapke olej, aby neboli mastné. Opekáme z každej strany asi minútku. Hotové podávame s tvarohom a cukrom, lekvárom, ovocnou omáčkou, ....