Výborné kuracie hamburgery

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 1. februára 2014

V lidli bol americký týždeň a ja som išla nakupovať veľmi hladná. Tak sa mi v košíku objavili i žemle na hamburgery, ktoré by Zobraziť celý popisV lidli bol americký týždeň a ja som išla nakupovať veľmi hladná. Tak sa mi v košíku objavili i žemle na hamburgery, ktoré by mi inak nenapadlo kupovať :-D Musela s nimi niečo vymyslieť, inšpirovala som sa tromi receptami, ktoré som našla na internete. A výsledok stál za to :-)

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
600 g
1 ks
2 ks
2 ks
2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie mäsko si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Pomelieme, alebo rozmyxujeme, ja som použila kuchynský robot. Mrkvu očistíme a nakrájame najemno, nastrúhame, alebo ako ja posekáme pomocou robota. 2 plátky zaváranej papriky nakrájame na jemno. Mrkvu i papriku dáme k mäsku, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a poriadne premiešame.

    Výborné kuracie hamburgery  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si majonézu na potretie žemlí. Do misky dáme žĺtok, horčicu obyčajnú a dijónsku, kečup, cesnak a premiešame. Za stáleho miešania pridávame ryžový olej. Oleja dáme toľko, aby z toho bola pekná, krémová majonéza. Pridáme na jemno nakrájanú polovicu cibule. Osolíme a okoreníme.

    Výborné kuracie hamburgery  - obrázok 2
  3. 3

    Z mäska spravíme "fašírky" :-) Ja som robila tak, že som si nabrala zmes do ruky a pleskla pár krát na kuchynskú dosku, aby sa zmes pekne spojila. Potom už len vytvarujeme oválnu placku, podoberieme ju naberačkou na tortu alebo nožom. Alebo urobíte inak, ako Vám je najlepšie :-) Na panvici si rozpálime ryžový olej a potom z každej strany osmahneme kuracie placky. Ryžový olej odporúčam, lebo sa neprepaľuje, nezanecháva žiadnu pachuť, no jednoducho super na takéto veci :-)

  4. 4

    Obe polovice žemle natrieme majonézou, a naplníme maskom, plátkom údeného syra, ľadovým šalátom a na plátky nakrájanou druhou polovicou cibuľky :-) Dobrú chuť :-) TIP: Skúste si ohriať žemličky pred plnením bud v rúre, alebo na panvici, burgre budú ešte chutnejšie :-)

Diskusia k receptu

marianne
Do takehoto niecoho by som sa dnes s chutou zahryzla,nechce sa mi varit:-D vyzera vyborne aj nehovadzi,nebravcovy...:-)
janger
Hovori sa, ze clovek by nemal robit nakupy, ak je hladny :-)...Aj ja potom kupim viac a ine veci, ako by som chcela ;-). Tieto tvoje hamburgery by som si veru dala, s chutou... Ryzovy olej nemam, ani som ho zatial este nepouzivala. Ak si budes tie zemlicky ohrievat na panvici, tak vyskusaj tak, ze si ich najprv prekrojis a tou reznou stranou dole ich v tej panvici poopekaj, len tak nasucho. Potom ich budes mat zvnutra este aj trosku take chrumkave. Ale to je len taky mini-detail :-). Dobre su aj bez toho.
janger
Precitala som si o tom oleji, dakujem :-). Vyhladala som si este aj ine clanky. Je zdravy a vhodny aj na pouzitie pri velmi vysokych teplotach. Budem musiet po nom pozriet...