Foto: sadell
Tento recept pochádza zo starej kuchárskej knihy "Slovenská kuchárka" od Vojtecha Španka a kol. z roku 1977. Je mnou len minimálne upravený. Žemľovka sa Zobraziť celý popisTento recept pochádza zo starej kuchárskej knihy "Slovenská kuchárka" od Vojtecha Španka a kol. z roku 1977. Je mnou len minimálne upravený. Žemľovka sa rozplýva v ústach, je sladká a chutí výborne.
na 200 °C
Suroviny
Zmes: | |
10 ks |
|
750 g |
|
80 g |
|
4 ks |
|
120 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
|
|
Na posýpanie a polievanie: | |
|
|
50 g |
|
|
|
Na vymastenie: | |
|
Postup
-
1
Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a soľou. Pridáme rožky natrhané na kúsky a navlhčené mliekom a tuhý sneh. Zľahka premiešame. Polovicu urovnáme na vymastený plech, posypeme postrúhanými jablkami, škoricou, pokropíme polovicou masla na polievanie a navrch urovnáme druhú polovicu zmesi rožkov, ktorú pokropíme zvyšným maslom. Pečieme v rúre na 200° 30 minút. Hotovú žemľovku na tanieri posýpame práškovým cukrom.
tvoj recept je jednoduchy,ale napriek tomu lákavy
pre istotu do Kk.Vdaka