Výborná tradičná jablková žemľovka
Autor receptu: sadell
Tento recept pochádza zo starej kuchárskej knihy "Slovenská kuchárka" od Vojtecha
Španka a kol. z roku 1977. Je mnou len minimálne upravený. Žemľovka sa rozplýva v
ústach, je sladká a chutí výborne.
Postup
- Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a soľou. Pridáme rožky natrhané na kúsky a navlhčené mliekom a tuhý sneh. Zľahka premiešame. Polovicu urovnáme na vymastený plech, posypeme postrúhanými jablkami, škoricou, pokropíme polovicou masla na polievanie a navrch urovnáme druhú polovicu zmesi rožkov, ktorú pokropíme zvyšným maslom. Pečieme v rúre na 200° 30 minút. Hotovú žemľovku na tanieri posýpame práškovým cukrom.