Výborná tradičná jablková žemľovka
	        Autor receptu: sadell
	         
	        
	        Tento recept pochádza zo starej kuchárskej knihy "Slovenská kuchárka" od Vojtecha 
Španka a kol. z roku 1977. Je mnou len minimálne upravený. Žemľovka sa rozplýva v 
ústach, je sladká a chutí výborne. 
Postup
- Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a soľou. Pridáme rožky natrhané na kúsky a navlhčené mliekom a tuhý sneh. Zľahka premiešame. Polovicu urovnáme na vymastený plech, posypeme postrúhanými jablkami, škoricou, pokropíme polovicou masla na polievanie a navrch urovnáme druhú polovicu zmesi rožkov, ktorú pokropíme zvyšným maslom. Pečieme v rúre na 200° 30 minút. Hotovú žemľovku na tanieri posýpame práškovým cukrom.