Výborná tradičná jablková žemľovka

Autor receptu: sadell

Tento recept pochádza zo starej kuchárskej knihy "Slovenská kuchárka" od Vojtecha Španka a kol. z roku 1977. Je mnou len minimálne upravený. Žemľovka sa rozplýva v ústach, je sladká a chutí výborne.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a soľou. Pridáme rožky natrhané na kúsky a navlhčené mliekom a tuhý sneh. Zľahka premiešame. Polovicu urovnáme na vymastený plech, posypeme postrúhanými jablkami, škoricou, pokropíme polovicou masla na polievanie a navrch urovnáme druhú polovicu zmesi rožkov, ktorú pokropíme zvyšným maslom. Pečieme v rúre na 200° 30 minút. Hotovú žemľovku na tanieri posýpame práškovým cukrom.