Výborná klasická fašírka

ivanka242 - fotkaivanka242, 16. júla 2013
Výborná klasická fašírka
Foto: ivanka242

Dnes som spravila na obed túto klasickú fašírku.. Bola taká výborná že ju budem robiť rozhodne častejšie ! Aj môj drahý si nevedel vynachváliť Zobraziť celý popisDnes som spravila na obed túto klasickú fašírku.. Bola taká výborná že ju budem robiť rozhodne častejšie ! Aj môj drahý si nevedel vynachváliť :))) Ako prílohu som spravila pečené zemiaky a červenú repu :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 - 3 ks
4 ks
1 - 2 ks
4 struky
 podľa potreby
Zemiaky:
2 kg




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy si dáme všetky suroviny. Čiže mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľku (kto nemá rád kúsky cibule tak si ju môže nastrúhať na jemnom struháku) , ďalej pridáme nakrájané rožky na malé kocky( ked sú rožky moc suché tak ich môžeme omočiť na chviľku do mlieka) , ďalej pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, a korenia..ja som pridala aj trošku majoránu.... s rukou poriadne premiešame zmes .. a podľa potreby možeme dosypať aj strúhanku..znovu premiešame s rukou nech máme jednotnú zmes

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si 4 vajíčka na tvrdo... tu na obrázku mám 3 lebo som zabudla fotiť popri varení a jedno som už mala ošupané :D

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 2
  3. 3

    Rozprestrieme si alobal, potrieme ho poriadne olejom a dáme si na naň mäsovú zmes, ktorú vytvarujeme do obdĺžnika..mala by byť asi tak cca 2cm vysoká , potom si spravíme takú ako keby hradbu po obvode obdlžnika.. viď. obrazok

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 3
  4. 4

    poukladáme si uvarené vajíčka za sebou a okolie vajíčok doplníme zmesou, vajíčka som zvrchu ešte posolila

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 4
  5. 5

    teraz si dáme na vrch znovu cca 2cm vrstvu mletej masy aby sme zakryli vajíčka

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 5
  6. 6

    a teraz zabalíme poriadne do alobalu.. trošku potrasieme nech sa zacelia diery a medzery do ktorých sa masa nedostala.

  7. 7

    Pečieme na 200°C cca 60minút. Vrch alobalu poprepichujeme vidličkou a aj boky nech môže vytiecť nepotrebná šťava a para.

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky:
    Zemiaky som nešúpala, len som ich dobre umyla, dala na pekáč s olejom, posolila som ich, pokorenila zmesou na americké bylinkové zemiaky a trošku poprášila červenou paprikou. Piekla som ich pri 200°C nejakých cca 15min.. to uvidíte kedy sú hotové ..poprípade skúste zakrojiť do jedného s nožíkom :)

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 8
  9. 9

    Keďže mi zostalo trochu z mletej masy.. tak som spravila pár takých menších faširiek... Z masy som porobila guličky obalila v strúhanke a dala vysmažiť na oleji :)

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 9
  10. 10

    Hotovo !! Faširka je upečená, zemiaky tiež a ako ako prílohu som dala k tomu zaváranú červenú repu:)) Bola to naozaj mňamka :) Dobrú chuť prajem:))

    Výborná klasická fašírka  - obrázok 10

Diskusia k receptu

siesta
ja sice maso nejem, ale ked vidim fasirecku....a cviklu...a pecene zemiacky... mnam
anina43
dobrý obedík si veru pripravila, aj ja taký zbožňujem, určite najbližšie fašírku upečiem, už dávno nebola na našom jedálnom lístku, oceňujem aj pekný postup, aj zemiaky si krásne upiekla, ja by som si dala k nej cibuľový zemiakový šalát, dik
polovacka
Ivanka 242 , na tvoj vek - klobuk dole , jednoduche a chutne jedlo si uvarila , dobra kombinacia + cervena repa / cvikla
valeri
Vyzerá lákavo a ak je z doma pomletého mäska, tak je určite fajn. Ja robím tiež fašírku vždy len takto - pečiem, nie je nasiaknutá olejom ako pri vyprážaní a je to fakt pochúťka. A navyše, viem, čo pomeliem a čo jeme.
ivanka242
@valeri .. ano ano :)) presne ..ja som sa rozhodla že aj k normálnemu prívarku budem robiť takúto faširku,pečenú .. oveľa viac sa mi páči aj chuťovo je lepšia a presne neni nasiaknutá olejom ! :) nedá sa to porovnať
zapsalka
Tiež by som najprv vyslovila poklonu,šikovná mladá žienka ....!!!Ďakujem za tip a určite je lepšia pečená v rúre ako vyprážaná,aspoň pre mňa,kedže práve dietujem.....!!!!
modrykamen
V našej rodine sa vždy robila fašírka takto na plechu (aj bez vajec). Potom som neviem prečo prešiel na tzv. karbonátky vyprážané na rajnici na masti (asi je to rýchlejšie). Ale už dlhé roky robím takto v alobale a je to vynikajúce. Dobrý recept. Aj zemiaky stoja za mimoriadnu pozornosť. Zobrať kefku, vydrhnúť pod tečúcou vodou a piecť. Výhodu majú tí, čo majú rúru s ventilátorom - môžu piecť naraz.
milanblaho1
aké miešané bravčové mäsko si použila a v akom pomere? ale vyzerá to velmi lákavo ..klobúk dole...
pampa
Práve dnes som ich robila na sobotňajší obed a tiež s opekanými zemiakmi a cviklou.
robbi
vdaka za recept ja ju robím dnes a prílohu slovenský zemiakovy šalát
danielcacka
mali sme včera na obed, veľmi chutila, aj manžel si pochvaľoval, akurát sme mali k tomu zemiakovú kašu a uhorkový šalát...
8shark
akurát dopekám bude to mnamka riadna super recept
julanda
Skús takto : mäsovú zmes rozvaľkám na potravinárskej fólii, potriem praženicou s hráškom a mrkvou, zaviniem a upečiem. Na reze je potom veľmi pekná - žlto, zeleno, červená - a keď k nej urobíš pyré a mrkvový šalát, rodinka si pochutí.
2x jana57 a mf26
thomass
tak dnes sme ju skusili aj u nas a je fakt vyborna, jediny rozdiel bol ten, ze vajicka sme napichli na spajlu - museli sme ich trosku stlacit, aby nam vosli do plechu, uvarili sme ich 5 namiesto 4 :)) URCITE ODPORUCAM
yennn
Dobrý deň. Mam otazocku, fasirku som na 200st. piekla vyse hodinu, rozbalila a zistila, ze je uplne ruzova. Nechala som ju este nejaky cas dopiect, no nema taku tmavu chrumkavu kôrku, ako ta vasa na obrazku. V com je finta ? :-)
kajuskaaaa
Recept nieje 100%-tný,nakoľko pani zabudla napisat koľko vajíčok,keďže ma aj na plnenie napísané a aj v postupe do zmesi idú vajíčka,ale nemá napísané koľko,v alobale neprepečená,vodnatá…Aj napriek popichaniu šťava nevytiekla až keď som vybrala z alobalu a dopiekla,ale aj tak sa rozpadala…