Foto: ivanka242
Dnes som spravila na obed túto klasickú fašírku.. Bola taká výborná že ju budem robiť rozhodne častejšie ! Aj môj drahý si nevedel vynachváliť Zobraziť celý popisDnes som spravila na obed túto klasickú fašírku.. Bola taká výborná že ju budem robiť rozhodne častejšie ! Aj môj drahý si nevedel vynachváliť :))) Ako prílohu som spravila pečené zemiaky a červenú repu :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do väčšej misy si dáme všetky suroviny. Čiže mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľku (kto nemá rád kúsky cibule tak si ju môže nastrúhať na jemnom struháku) , ďalej pridáme nakrájané rožky na malé kocky( ked sú rožky moc suché tak ich môžeme omočiť na chviľku do mlieka) , ďalej pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, a korenia..ja som pridala aj trošku majoránu.... s rukou poriadne premiešame zmes .. a podľa potreby možeme dosypať aj strúhanku..znovu premiešame s rukou nech máme jednotnú zmes
-
2
Uvaríme si 4 vajíčka na tvrdo... tu na obrázku mám 3 lebo som zabudla fotiť popri varení a jedno som už mala ošupané :D
-
3
Rozprestrieme si alobal, potrieme ho poriadne olejom a dáme si na naň mäsovú zmes, ktorú vytvarujeme do obdĺžnika..mala by byť asi tak cca 2cm vysoká , potom si spravíme takú ako keby hradbu po obvode obdlžnika.. viď. obrazok
-
4
poukladáme si uvarené vajíčka za sebou a okolie vajíčok doplníme zmesou, vajíčka som zvrchu ešte posolila
-
5
teraz si dáme na vrch znovu cca 2cm vrstvu mletej masy aby sme zakryli vajíčka
-
6
a teraz zabalíme poriadne do alobalu.. trošku potrasieme nech sa zacelia diery a medzery do ktorých sa masa nedostala.
- 7
Pečieme na 200°C cca 60minút. Vrch alobalu poprepichujeme vidličkou a aj boky nech môže vytiecť nepotrebná šťava a para.
- 8
Zemiaky:
Zemiaky som nešúpala, len som ich dobre umyla, dala na pekáč s olejom, posolila som ich, pokorenila zmesou na americké bylinkové zemiaky a trošku poprášila červenou paprikou. Piekla som ich pri 200°C nejakých cca 15min.. to uvidíte kedy sú hotové ..poprípade skúste zakrojiť do jedného s nožíkom :)- 9
Keďže mi zostalo trochu z mletej masy.. tak som spravila pár takých menších faširiek... Z masy som porobila guličky obalila v strúhanke a dala vysmažiť na oleji :)
- 10
Hotovo !! Faširka je upečená, zemiaky tiež a ako ako prílohu som dala k tomu zaváranú červenú repu:)) Bola to naozaj mňamka :) Dobrú chuť prajem:))
- 7
Diskusia k receptu