Výborná hrachová polievka

Autor receptu: jozka

Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie ale stoji to zato je velmi chutná a je jej hodne .- dobru chuť

12 hod minút
príprava
3,40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Namoč cez noc hrach ,prepláchni a daj variť spolu s kolienkom a osoľ. Var mierne asi 3 hodiny ,pridaj zeler , nakrájané zemiaky a zväzok zviazanej zelerovej vňate ,var dalšich 30 minút . Zemiaky použi sypké aby sa mierne rozvarili majú polievku trochu zahustiť.Pred dovareným asi 10 minút pridaj nakrájanú klobásu na kolieska . Príprava trochu dlhšia ale výsledok stoji zato je chutná a je jej hodne . Por sa môže dať skôr alebo až s klobásou kto má ako rád a je buď úplne rozvarený alebo chrumkavý podla chuti . Dobrú chuť .