Výborná hrachová polievka
	        Autor receptu: jozka
	         
	        
	        Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime .  Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie ale stoji to zato je velmi chutná a je jej hodne .- dobru chuť 
| 
				  	  
				  	12 hod minút príprava  | 
				  	  
				  	3,40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Namoč cez noc hrach ,prepláchni a daj variť spolu s kolienkom a osoľ. Var mierne asi 3 hodiny ,pridaj zeler , nakrájané zemiaky a zväzok zviazanej  zelerovej vňate ,var dalšich 30 minút  . Zemiaky použi sypké aby sa mierne rozvarili majú polievku trochu zahustiť.Pred dovareným asi 10 minút pridaj nakrájanú klobásu na kolieska . Príprava trochu dlhšia ale výsledok stoji zato je chutná a je jej hodne . Por sa môže dať skôr alebo až s klobásou kto má ako rád  a je buď úplne rozvarený alebo chrumkavý podla chuti . Dobrú chuť .