Foto: palokuchki
Tento recept som nasla v slovenskej knihe Slovensky rok. Knihu mi darovala kamaratka so strednej skoly pri mojej poslednej navsteve na Slovensku s pripomienkou, Zobraziť celý popisTento recept som nasla v slovenskej knihe Slovensky rok. Knihu mi darovala kamaratka so strednej skoly pri mojej poslednej navsteve na Slovensku s pripomienkou, aby som nezabudla na pekne slovenske tradicie. Tieto vtaciky sa tradicne piekli na Kvetnu nedelu, na privitanie navratu vtakov do nasich slovenskych krajov.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z uvedenych prisad som si mixerom vymiesila cesto, ktore som nechala nakysnut.
-
2
Po vykysnuti som si z cesta urobila hrubsi valcek, ktory som nakrajala na 16 kuskov. Tieto kusky som potom vysulala na tensie valceky dlzky 20cm.
-
3
Z valcekov som uviazala uzly. Kratsi koniec som sformovala ako hlavicku so zobacikom. Ako oci som vlozila susene bazove bobulky. Druhy koniec som roztlacila a noznickami nastrihala do tvaru chvosta. Vtaciky som nechala nakysnut a potom som ich potrela rozslahanym vajcom.
-
4
Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
Diskusia k receptu