Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách

mojack - fotkamojack, 26. novembra 2010
Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách
Foto: mojack

...môže byt´aj názov receptu, vymyslela a uvarila som to včera.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Otvorila sa chladnička a tá dala:
1 ks
1 ks
1 ks
200 g
6 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Nie je toho veľa ale aj z mála je niekedy ...

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 1
  2. 2

    Na dno hrnca /je aj na pečenie aj varenie/ naukladám plátky slaniny, plátky krkovičky, kuracie plátky / boli naložené len v oleji s vegetou / , prúžky kápie, 3 vajíčka celé,

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 2
  3. 3

    zasypem strúhaným syrom a pažitkou

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 3
  4. 4

    a postup znova opakujem.

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 4
  5. 5

    Ako posledná vrstva : vlastne čo mi ostalo z mäsa :-))) slaninka, krkovička, kurac.prsia Dcérka darovala z balíčka posledné 2 plátky syra --šup ho tam

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 5
  6. 6

    a už je zakryté a varím /pečiem/ 30 minut,

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 6
  7. 7

    ano varím...po 30 min. nechám to v hrnci trochu vychladit a štavu opatrne vylejem.Tá sa trochu zahusti a poleje mäso.

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo..

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som vybrala ale až ked´ bolo studené a rozrezala napolovicu, na obed boli trojuholníky s prílohou.

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 9
  10. 10

    Takto je nakrájané na studeno spolu s rohlikovým knedlíkom.

    Všetko v jednom hrnci...u nás v Tatrách - obrázok 10

Diskusia k receptu

vybusna
a mne sa to veru paci, akurat ten rozkovy knedlik by som si dala s nejakou omackovitou varou...ale fakt sa mi to velmi lubi
mojack
Mäsko je dost štavnaté ale s tým rozkovym knedlikom je na studeno.
Śtavička je pri teplom chode .. ten môj mobil to nestihol
danculka
Už som viac krát písala,že mam rada takéto recepty a preto si aj tento Tvoj ukladám do KK a najbližšie ho vyskúšam,dík.
pisot
može to byť mňam a prosím ťa,tá rožková knedla,nebol by taky receptik:-D
mojack
Rohlikova žemľa je tu tiež.Ak tam daš naozaj ten sneh z bielkov je výborná.Pozri si moje recepty je tam.Dávala som ju včera.
matahari1974
mojack, receptík vyzera užasne ale trošku ťa poopravím .Myslim si že suťaž je myslena aj s prilohou v jednom hrnci.Ja som sa pytala na to redakcie nech sa páči odpoveď """ môže byť aj v pekáči, prípadne rímskom hrnci. Kompletné jedlo v tomto prípade znamená pripraviť ho naozaj celé vrátane "prílohy" v jednom hrnci, prípadne pekáči. """

mgut
mne sa tiež páčia takéto recepty pod jednou "strechou",ale už staré mamy hovorievali,že hydinové mäsko sa nemá kombinovat s bravč.ani s hovädzim..Ale inak proti gustu......
mojack
matahari1974,
nevadí ale ako teple s prílohou je to dobré.A ked si dam k tomu bagetu,rohlik ,žemlu tak je to na studeno mňamky.
marienka44
@mojak ,podla obrazku sa to vari hore na horakoch, nie v rure. Netreba podlievat vodou, aby neprihorelo? Mam tazku liatinovu velku rajnicu s pokrievkou, tam by sa to prip. mohlo robit. :-)
mojack
Asi aj by sa to dalo tam robit. Ja som nepodlievala vodou.A po skončení v hrnci bolo štavy až až.Ešte sa použila aj na poliatie plátkov.Ten hrniec je titánový .
enss
Objasni, prosím Ťa, tie celé vajíčka...
mojack
Je to myslené , že vajíčko rozbijem do pohára a opatrne vylejem .Ostane mi celý žltok , a ked sa krája maso na plátky tak pekne ukáže.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia