Vraj ťahaná štrúdľa
Autor receptu: tinusik17
Keď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na celý
stôl. Nedočkavo som čakala čo sa bude robiť, a kde nič, tu nič :) Asi sa to volá tak, pretože
je to pekne tenučké :) alebo neviem... Ale je rýchla, jednoduchá a čo je najhlavnejšie,
chutnáá :)
120 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- Postup je jednoduchý, všetko spolu zmiešame, a necháme 2 hodinky postáť.
- Odležané cesto si rozdelíme. Každú si vyvaľkáme, a plníme čím chceme. Táto konkrétne je posypaná makom a jablkami. Fajn je aj s orechami, ale fantázii sa medze nekladú :)
- A upečieme. Pečieme na vyššej teplote, a postupne ju znížime. Každý podľa vlastnej el. rúry :) Upečené posypeme cukrom a nakrájame. Dobrú chuť!! :)