Voňavé pomarančové muffiny s polevou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento rcp bol raz v "Rytmuse života", zapáčil sa mi a dnes som ho musela vyskúšať, lebo som mala chuť na sladké. Fantázia, celý byt voňal pomarančami. Ja som robila z pol-dávky, ale recepis je na celú.

20
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, ktorých vôbec nie je veľa. V jednoduchosti je krása.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom a pripravíme si ostatné suroviny a síce, narajbeme kôru z pomaranča, vytlalčíme šťavu z pomaranča, do cesta, aj na polevu a nakrájame si na kocky pomaranč.
  3. Formu na muffiny si pripravíme, ja som mala novú prvýkrát použitú, vďaka výhre na "Vareche", ktorej srdečne ďakujem takže som ju umyla, vysušila, vymastila tampónom na čistenie pleti olejom a vložila do nej košíčky na muffiny. Naplnila som košíčky skoro doplna cestom a piekla vo vyhriatej rúre pri 180 st.C, Cca 20-30 min. Keďže silikónová forma je na 6 ks a cesto bolo na viac, tak som sa netrápila a dala zvyšok osve do košíčkov. Síce nemali taký pekný tvar, ale zjesť sa dali. Tie čo neboli vo forme boli upečené skôr, tie som vybrala a v silikónke som ešte cca 5 min. dopekala.
  4. Cesto pripravíme tak, že do vyšľahaných vajec s cukrom pridáme postupne jogurt, olej, kôru z pomaranča, múku s kypriacim práškom a pomaranč nakrájaný na kúsky, ktorý vmiešame do cesta. Tu je hotové cesto.
  5. Po upečení necháme muffiny krátko vychladnúť a vyklopíme. Z cukru, z pomarančovej šťavy a kôry si vymiešame polevu, ktorou polejeme vychladnuté muffiny a dozdobíme dľa fantázie. U mňa to bolo čoko-slížkami a pomarančovou kôrou.
  6. No a takto chutili..