Ovsené lievance
Voňavé ovsené lievance s jablkami
Autor receptu: siuuu
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím práve tieto lahodné a voňavé jablkové
lievance s dusenými jablkami.
6-8 ks porcií |
10 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovsené vločky rozmixujeme. Vajíčko rozdelíme na žĺtok a bielok. Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhší sneh. Zmiešame ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, mlieko, žĺtok. Cesto necháme tak 5-10 minút postáť a na jemnučko pomastenej panvici (ja robím na panvici na lievance s nepriľnavým povrchom) robíme lievance.
- Pokiaľ cesto odpočíva, ošúpeme a pokrájame jablká určené na prílohu, dáme ich do hrnca, pridáme cukor, voňavé korenie (najradšej som mala zmes Jablkový závin, ktorú už neviem nikde zohnať), podlejeme troškou vody, a udusíme do polomäkka - nesmú byť rozvarené, musia držať tvar.
- Lievance podávame s dusenými jablkami. Dobrota veľká.