Ovsené lievance

Voňavé ovsené lievance s jablkami

Autor receptu: siuuu

Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím práve tieto lahodné a voňavé jablkové lievance s dusenými jablkami.

6-8 ks
porcií
10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky rozmixujeme. Vajíčko rozdelíme na žĺtok a bielok. Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhší sneh. Zmiešame ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, mlieko, žĺtok. Cesto necháme tak 5-10 minút postáť a na jemnučko pomastenej panvici (ja robím na panvici na lievance s nepriľnavým povrchom) robíme lievance.
  2. Pokiaľ cesto odpočíva, ošúpeme a pokrájame jablká určené na prílohu, dáme ich do hrnca, pridáme cukor, voňavé korenie (najradšej som mala zmes Jablkový závin, ktorú už neviem nikde zohnať), podlejeme troškou vody, a udusíme do polomäkka - nesmú byť rozvarené, musia držať tvar.
  3. Lievance podávame s dusenými jablkami. Dobrota veľká.