Voňavé fánky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 1. februára 2012
Voňavé fánky (fotorecept)
Foto: ancicka

Fánky sa zvyčajne robia na fašiangy.Ponúkam tento recept.

20+4 hod minút
príprava

Suroviny

320 g
4 ks
1 ks
4 PL
120 g /hera-mäkké
20 g
4 PL (koňak)
1 ks
podľa potreby na vysmažanie
podľa potreby na posýpanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetký surovina som zmiešala v miské a odložila do chladničky .Je dobré ked cesto postojí aspoň 4 hodiny.Nič sa nestane ak bude stáť aj dlhšie.Mne stalo v chlade 7 hodín.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto na pomúčenej doske pekne vypracujeme do hladka ,ako na rezance.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potom vyvaľkáme na tenko,pokrajame ostrožkou,

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a na olejí vysmažame do ružová.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberáme na papierový obrusok,aky olej vsiakol.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja neobaľujem fánky v cukre,ale ich iba z obydvoch strán pocukrujem,aby neboli moc sladké.Ono to stačí,aj tak sú dosť sladké.

    Voňavé fánky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Skusila som dnes tento recept,lebo roky peciem fanky z tvarohoveho cesta a kedze som nemala doma tvaroh, hladala som nejaky iny recept. No neviem kde som spravila chybu,ale fanky sa drobili, nedrzali tvar a boli strasne nasiaknute olejom aj napriek rumu. Proste nedali sa jest. Nakoniec sme ich dali na plech,upiekli v trube /kedze je v ceste maslo/ a poriadne sme ich pocukrovali .Nuz tolko moja skusenost. Zajtra idem kupit tvaroch a vratim sa k staremu znamemu receptu.

Pridaj komentár k receptu: