Fánky sa zvyčajne robia na fašiangy.Ponúkam tento recept.
20+4 hod minút
príprava
príprava
Suroviny
| 320 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 120 g /hera-mäkké |
|
| 20 g |
|
| 4 PL (koňak) |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby na vysmažanie |
|
| podľa potreby na posýpanie |
|
Postup
-
1
Všetký surovina som zmiešala v miské a odložila do chladničky .Je dobré ked cesto postojí aspoň 4 hodiny.Nič sa nestane ak bude stáť aj dlhšie.Mne stalo v chlade 7 hodín.
-
2
Potom cesto na pomúčenej doske pekne vypracujeme do hladka ,ako na rezance.
-
3
Cesto potom vyvaľkáme na tenko,pokrajame ostrožkou,
-
4
a na olejí vysmažame do ružová.
-
5
Vyberáme na papierový obrusok,aky olej vsiakol.
-
6
Ja neobaľujem fánky v cukre,ale ich iba z obydvoch strán pocukrujem,aby neboli moc sladké.Ono to stačí,aj tak sú dosť sladké.









Diskusia k receptu