Voňavé fánky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fánky sa zvyčajne robia na fašiangy.Ponúkam tento recept.

20+4 hod minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetký surovina som zmiešala v miské a odložila do chladničky .Je dobré ked cesto postojí aspoň 4 hodiny.Nič sa nestane ak bude stáť aj dlhšie.Mne stalo v chlade 7 hodín.
  2. Potom cesto na pomúčenej doske pekne vypracujeme do hladka ,ako na rezance.
  3. Cesto potom vyvaľkáme na tenko,pokrajame ostrožkou,
  4. a na olejí vysmažame do ružová.
  5. Vyberáme na papierový obrusok,aky olej vsiakol.
  6. Ja neobaľujem fánky v cukre,ale ich iba z obydvoch strán pocukrujem,aby neboli moc sladké.Ono to stačí,aj tak sú dosť sladké.