Foto: luckaprima
Tak po niekoľkých na plech "lepivých" pokusoch som predsa len zdedila haruľový plech po starkej.. a nie len plech ale aj tento recept, ktorý Zobraziť celý popisTak po niekoľkých na plech "lepivých" pokusoch som predsa len zdedila haruľový plech po starkej.. a nie len plech ale aj tento recept, ktorý sa od mojej ´pôvodnej harule líši množstvom cesnaku, cibule a majoránu - je voňavejšia.. mňam. Bežne suroviny na haruľu nevážim a nemeriam, ale ked to už píšem nech je poriadok, toto je dávka na jeden plech, ktorú vynásobíme podľa potreby.
porcie
príprava
na 275 °C
Postup
-
1
postrúhané zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami, cubuľu a cesnak iba nakrájame aby sa potom v haruli dali nájsť.. ochutnáme, prípadne prisolíme a zmes navrstvíme na najlepšie takýto zdedený haruľový plech, ktorý sme poriadne vymastili bravčovou masťou.
-
2
dáme piecť do rúry vyhriatej na maximum, na takú pol hodinku do zlata, pred koncom ešte potrieme bravčovou masťou povrch harule a chvíľku dopečieme.
2. 2,5 polievkových lyžíc korenín?
3. Kilo zemiakov na dve porcie?
4. Čím sa líši haruľový plech od iných? Naše starké z dediny (jedna Spiš, druhá Gemer), mi to povedať nevedia.
ja robim "nelepivu" verziu pouzitim papiera na pecenie ;-)
ja na papieri peciem aj zemiaky, predtym tie najlepsie chrumkave zostali prilepene teraz ich jednoducho z papiera zosypem a plech umyjem za chvilu :-)
Samozrejme, že je ! :-D a ešte aký :-) mňam mňam
Ďakujem za výborný recept :-)