Voňavá haruľa na plechu
Autor receptu: luckaprima
Tak po niekoľkých na plech "lepivých" pokusoch som predsa len zdedila haruľový plech po starkej.. a nie len plech ale aj tento recept, ktorý sa od mojej ´pôvodnej harule líši množstvom cesnaku, cibule a majoránu - je voňavejšia.. mňam. Bežne suroviny na haruľu nevážim a nemeriam, ale ked to už píšem nech je poriadok, toto je dávka na jeden plech, ktorú vynásobíme podľa potreby.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 275 °C |
Postup
- postrúhané zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami, cubuľu a cesnak iba nakrájame aby sa potom v haruli dali nájsť.. ochutnáme, prípadne prisolíme a zmes navrstvíme na najlepšie takýto zdedený haruľový plech, ktorý sme poriadne vymastili bravčovou masťou.
- dáme piecť do rúry vyhriatej na maximum, na takú pol hodinku do zlata, pred koncom ešte potrieme bravčovou masťou povrch harule a chvíľku dopečieme.