Volské oko - ozdoba fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. mája 2013
Volské oko - ozdoba (fotorecept)
Foto: tatranka

Niekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým Zobraziť celý popisNiekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým nápadom a ak sa mi páči,snažím sa ho na tanieri vytvoriť.

15 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa stolovníkov




Postup

  1. 1

    Vymastite si mufinkovú formu.Do nej môžete uložiť,šunku,alebo salámku,nejaké bylinky,sušené papriky a zaliať vajíčkom.Dáte do vyhriatej rúry na 180 stupňov.Keď sa vajíčko zaťahuje bielkom vyberiete,trochu posolíte pokoreníte. Samozrejme použitie je rôzne.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som ho takto podávala ku zemiakovej kaši a špenátu.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pod volským okom je zapečený a obalený syr.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tiež sa dajú použiť na volské oká aj silikónové formičky.No tie zapekám v mikrovlnnej rúre na funkcii crisp.No samozrejme uložené na plechu môžu isť aj do rúry.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové vajíčko V mikr.rúre boli 3 minúty.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené som ich podávala ku tekvičke na smotane.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslové zemiaky,tekvička,kuracie dusené krídielko,volské očko.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu sú vajíčka vložené do cibuľových koliesok.Odrežeme na väčšej cibuli koliesko vo výške asi 1,5 cm a do neho na panvici s tukom vpustíme vajíčko.Usmažíme.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu vajíčka upečené v silikonových formičkách,podávané ku zeleninke,poliatej bylinkovým macerátom. Ten je tu tiež uvedený v mojich receptoch.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No čo dodať.Nič svetoborné a nové.Takto sa dajú vajíčka vyklopiť do inej tvrdšej zeleninky.Na budúce to skúsim do papriky.Tanier je s takouto vlastne jedlou ozdobou krajší a aj lepšie chuti.Nápadov a variácii nikdy nie je dosť.

    Volské oko - ozdoba (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mijaita
Mas to krasne zpracovane, voci jak z opravdickxyho vola :-) Skoda jen, ze ty fotky nejde zvetsit.
frezia68
Vždy obdivujem Tvoje fotky,toto neovládam :- ( , hoci by som chcela.Ale volské oko na toľké spôsoby= kreativita pri varení. Tiež mi chodia podobné maily a obdivuhodné.Najprv si pomyslím,že toto pridám na Varechu,ale akosi nemám čas sa zabaviť. Pekne si sa vyhrala :-)
tatranka
@frezia68 ďakujem ti.Okrem varenia a pečenia,je vlastne mojim hoby,fotografia.Začínala som s kúpou note-boku a fotoaparátu.Kým som urobila prvé kroky,veľmi som sa natrápila.Teraz sa už sama teším,ak sa mi fotografia vydarí.
Deti a vnúčatá mám už dospelé,tak mi zostalo na fotenie to krásné,farebné jedlo a príroda.
@mijaita musela som sa pusmiať pri prečítaní tvojho komentárika.
@tiginko ďakujem ti.
angast
Klaniam sa tvojej práci. Si hotová kúzelníčka . Čo ty dokážeš s obyčajnými vajcami urobiť - to je fantázia. Nádherný design a
fotodokumentácia - profesionálna práca. Gratulujem.
cesminaz
Jeeej ake pekne a krasne...velmi dobry napad napriklad ked ma prist rodina,navsteva atd...fakt skvele.Mne sa najviac pacia tie v pekaci so sunkou,naozaj originalne ;-)) Obycajne volske oko-vajicko...a clovek zneho spravy jedlo pre "kralov"... 100%ne vyskusam KK a dakujem za receptik s inspiraciou :-)
njdevil
Tvoje umelecka diela patria do ART Galerie v New Yorku!!!
silvi
krasne to je ale neviem si predstavit piect v niecom takom ako je silikon, nieto to este vkladat do mikrovlnky..... napad ocenujem
silvi
nechcem nikoho poburovat ale je silikon vhodny do mikrovlnky?
tatranka
@silvi vieš ako sa hovorí? Odvážnemu šťastie praje.Skúsila som,bolo to v poriadku.Nič sa neprehrievalo všetko je OK.Už teraz robím len tak.Rýchlo a raz a dva.No ak sa bojíš,je tu ešte rúra,ktorá ti bez problému poslúži.
@angast ,@cezminas @smailiga @njdevil @izabela929 veľmi pekne ďakujem.
evusik
@tatranka toľko krásnych nápadov... a tie fotky!!!!!!! je jasné, že ťa to baví... máš môj obdiv :-)
danielas
z mála-veľa a chutné a aj pastva pre oči. Pripomenula si mi týmto moju mamu. Tiež takto kúzlila v kuchyni a kreativity mala na rozdávanie. Milá @tatranka-nech Ťa neopúšťa radosť z kulinárskej práce a tiež prajem dobré svetlo pri tvorbe krásnych obrázkov. Máš môj obdiv :-)
elysa
super, super nápad...už aj som ho uložila...
iva63
už som to pod tvoje recepty písala milá @tatranka , že sa hlboko skláňam pred tvojou šikovnosťou a kreativitou!...vidieť, že tvoríš s veľkou láskou! obdivujem Ťa!!!
jamarlen
@tatranka , ty vždy niečo dobré vymyslíš, aj krásne urobíš, nádherne odfotíš a ja len pozerám jak puk:))
pusta
milá @tatranka , krásne kreatívne variácie s nádhernými fotografiami, sú len dôkazom toho, že aj obyčajné suroviny sa dajú povýšiť na úroveň delikatesy.
si veľmi šikovná, chválim a obdivujem.
napr. ja som robila v silikonových košíčkoch v trúbe yorkshirský puding, sa vydaril, bol veľmi chutný, neubralo to vôbec na chuti.

 varecha.pravda.sk/recepty/slavnostne-zidovske-pecene-hova...


 varecha.pravda.sk/recepty/yorkshirsky-puding-ako-priloha-...


@tatranka , máš môj obdiv a uznanie :-)
ariela6
Tatranka velmi pekne a kreativne chodim na varechu každy den velmi som si tu oblubila tvoje recepty a napady mam ich uložene a som rada že je tu vela dobrych ludi s ktorimi možem konverzovat a vymienat si skusenosti o vareni ale nielen o vareni
babkamt
Krásne inšpiratívne nápady ako upiecť vajíčko . Ako vždy od teba .Láka to prisadnúť si k tvojmu stolu .
sonulienka
Tak toto nemá chybu je to nádhera pre oči a hlavne výborný obed a krásne naservírované. Ale čo veď od Teba som ešte ani nič iné nevidela len vždy nádherné a výborné receptíky.
tatranka
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem.Teší ma,ak sa nejaký dobrý nápad ujme medzi vareškármi.Sama milujem dobré a múdre nápady na tejto stránke.Teším sa novým kreáciam.Veď aj o to tu ide.Chutný a dobrý recept,pekné servírovanie predloženého receptu a radosť z vydarenej publicity.Ešte ráz,ďakujem.
tinca
@tatranka exluzívne nápady i keď tvrdíš nič svetaborné,ale veľmi inšpirujúce:)
manya
@tatranka , jednoducho nádhera, koľko minút robíš v mikrovlnke? mám zapekacie keramické mističky, vyskúšam.
klaudia968
Opäť sa potvrdilo, že v jednoduchosti je krása, nemám slov a ako super si to naaranžovala.
tatranka
@palokuchki Ďakujem Danielka.Od teba ma vždy pochvala teší,preto že si veľmi šikovná,pracovitá.Zvládaš toho naozaj neuveriteľne veľa a na viac bravúrne.Ďakujem.
ebaka
tak toto ma dostalo...neviem odtrhnúť oči od Tvojich fotočiek...jedna báseň...si umelkyňa kuchyne to je nám všetkým jasné...ďakujem za inšpiráciu
tatranka
@ebaka ďakujem za komentárik.Chcela som si pozrieť tvoje recepty a zhodnotiť..... no žiaľ,možno inokedy.Pridaj niečo,možno prekvapíš aj ty.
jerica
@tatranka Martuška , Tvoju kreativitu ti môžem len závidieť, s vajíčkami to vyskúšam , je to priam zvádzajúce spraviť ! :-)
tatranka
Ďakujem Jarka.No teším sa,ak sa mi niečo vydarí s čím som v prvom rade spokojná ja.Tak to bolo aj u týchto zapečených volských očí.
sonulienka
Martuška zabudla som Ti poďakovať za tento výborný receptík už som to robila dva krát keď som mala návštevu a vždy zaboduje.Je to aj pre chuť aj pre oči. Fantázia ešte raz srdečná vďaka.
tatranka
@sonulienka , aj ja týmito volskými očkami vylepšujem prestretý tanier návšteve.Potom už nie je problém,niečo chutné doložiť.
sonulienka
A ešte chcem vyskúšať tie zemiakové mafíny vyzerajú skvele nedajú mi pokoj.Určite čo skoro ich vyskúšam tiež dám vedieť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia