Foto: tatranka
Niekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým Zobraziť celý popisNiekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým nápadom a ak sa mi páči,snažím sa ho na tanieri vytvoriť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vymastite si mufinkovú formu.Do nej môžete uložiť,šunku,alebo salámku,nejaké bylinky,sušené papriky a zaliať vajíčkom.Dáte do vyhriatej rúry na 180 stupňov.Keď sa vajíčko zaťahuje bielkom vyberiete,trochu posolíte pokoreníte. Samozrejme použitie je rôzne.
-
2
Ja som ho takto podávala ku zemiakovej kaši a špenátu.
-
3
Pod volským okom je zapečený a obalený syr.
-
4
Tiež sa dajú použiť na volské oká aj silikónové formičky.No tie zapekám v mikrovlnnej rúre na funkcii crisp.No samozrejme uložené na plechu môžu isť aj do rúry.
-
5
Hotové vajíčko V mikr.rúre boli 3 minúty.
-
6
Takto pripravené som ich podávala ku tekvičke na smotane.
-
7
Maslové zemiaky,tekvička,kuracie dusené krídielko,volské očko.
-
8
Tu sú vajíčka vložené do cibuľových koliesok.Odrežeme na väčšej cibuli koliesko vo výške asi 1,5 cm a do neho na panvici s tukom vpustíme vajíčko.Usmažíme.
-
9
A tu vajíčka upečené v silikonových formičkách,podávané ku zeleninke,poliatej bylinkovým macerátom. Ten je tu tiež uvedený v mojich receptoch.
-
10
No čo dodať.Nič svetoborné a nové.Takto sa dajú vajíčka vyklopiť do inej tvrdšej zeleninky.Na budúce to skúsim do papriky.Tanier je s takouto vlastne jedlou ozdobou krajší a aj lepšie chuti.Nápadov a variácii nikdy nie je dosť.
Deti a vnúčatá mám už dospelé,tak mi zostalo na fotenie to krásné,farebné jedlo a príroda.
@mijaita musela som sa pusmiať pri prečítaní tvojho komentárika.
@tiginko ďakujem ti.
fotodokumentácia - profesionálna práca. Gratulujem.
@angast ,@cezminas @smailiga @njdevil @izabela929 veľmi pekne ďakujem.
si veľmi šikovná, chválim a obdivujem.
napr. ja som robila v silikonových košíčkoch v trúbe yorkshirský puding, sa vydaril, bol veľmi chutný, neubralo to vôbec na chuti.
varecha.pravda.sk/recepty/slavnostne-zidovske-pecene-hova...
varecha.pravda.sk/recepty/yorkshirsky-puding-ako-priloha-...
@tatranka , máš môj obdiv a uznanie :-)