Volské oko - ozdoba (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Niekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým nápadom a ak sa mi páči,snažím sa ho na tanieri vytvoriť.
15 minút príprava |
7 minút na 180 °C |
Postup
- Vymastite si mufinkovú formu.Do nej môžete uložiť,šunku,alebo salámku,nejaké bylinky,sušené papriky a zaliať vajíčkom.Dáte do vyhriatej rúry na 180 stupňov.Keď sa vajíčko zaťahuje bielkom vyberiete,trochu posolíte pokoreníte.
Samozrejme použitie je rôzne.
- Ja som ho takto podávala ku zemiakovej kaši a špenátu.
- Pod volským okom je zapečený a obalený syr.
- Tiež sa dajú použiť na volské oká aj silikónové formičky.No tie zapekám v mikrovlnnej rúre na funkcii crisp.No samozrejme uložené na plechu môžu isť aj do rúry.
- Hotové vajíčko V mikr.rúre boli 3 minúty.
- Takto pripravené som ich podávala ku tekvičke na smotane.
- Maslové zemiaky,tekvička,kuracie dusené krídielko,volské očko.
- Tu sú vajíčka vložené do cibuľových koliesok.Odrežeme na väčšej cibuli koliesko vo výške asi 1,5 cm a do neho na panvici s tukom vpustíme vajíčko.Usmažíme.
- A tu vajíčka upečené v silikonových formičkách,podávané ku zeleninke,poliatej bylinkovým macerátom. Ten je tu tiež uvedený v mojich receptoch.
- No čo dodať.Nič svetoborné a nové.Takto sa dajú vajíčka vyklopiť do inej tvrdšej zeleninky.Na budúce to skúsim do papriky.Tanier je s takouto vlastne jedlou ozdobou krajší a aj lepšie chuti.Nápadov a variácii nikdy nie je dosť.