Volské oko - ozdoba (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Niekedy stačí tak málo,aby sme si jedlo prikrášlili a pri tom nemusíme veľa ani investovať,ani času venovať.Sem tam mi príde e-mail s nejakým dobrým nápadom a ak sa mi páči,snažím sa ho na tanieri vytvoriť.

15 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymastite si mufinkovú formu.Do nej môžete uložiť,šunku,alebo salámku,nejaké bylinky,sušené papriky a zaliať vajíčkom.Dáte do vyhriatej rúry na 180 stupňov.Keď sa vajíčko zaťahuje bielkom vyberiete,trochu posolíte pokoreníte. Samozrejme použitie je rôzne.
  2. Ja som ho takto podávala ku zemiakovej kaši a špenátu.
  3. Pod volským okom je zapečený a obalený syr.
  4. Tiež sa dajú použiť na volské oká aj silikónové formičky.No tie zapekám v mikrovlnnej rúre na funkcii crisp.No samozrejme uložené na plechu môžu isť aj do rúry.
  5. Hotové vajíčko V mikr.rúre boli 3 minúty.
  6. Takto pripravené som ich podávala ku tekvičke na smotane.
  7. Maslové zemiaky,tekvička,kuracie dusené krídielko,volské očko.
  8. Tu sú vajíčka vložené do cibuľových koliesok.Odrežeme na väčšej cibuli koliesko vo výške asi 1,5 cm a do neho na panvici s tukom vpustíme vajíčko.Usmažíme.
  9. A tu vajíčka upečené v silikonových formičkách,podávané ku zeleninke,poliatej bylinkovým macerátom. Ten je tu tiež uvedený v mojich receptoch.
  10. No čo dodať.Nič svetoborné a nové.Takto sa dajú vajíčka vyklopiť do inej tvrdšej zeleninky.Na budúce to skúsim do papriky.Tanier je s takouto vlastne jedlou ozdobou krajší a aj lepšie chuti.Nápadov a variácii nikdy nie je dosť.