Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Foto: pusta
Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie mäso, nemá u nás tradíciu ako iné prílohy. Zobraziť celý popisTáto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie mäso, nemá u nás tradíciu ako iné prílohy. Poznám veľa variant jeho prípravy, od pečeného pudingu v pekáči, až po tento, ktorý vkladám.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do misy dáme múku, soľ, soda bicarbonu, tymián a všetko spolu premiešame Do múky uprostred spravíme jamku a vyklepneme do nej vajcia. Pomaly prilievame studené mlieko a poctivo rozmiešavame, aby v ceste neboli žiadne hrudky.
- 2
Cesto necháme 6 hodín odpočívať pri izbovej teplote. Do silikonových formičiek dáme po 1 PL vypečenej šťavy z hovädzej pečene a 3-4 PL odpočinutého premiešaného cesta. Pečieme v trúbe rozpálenej na 220 stupňov 20 minút.
- 3
Podávame k pečenému hovädziemu mäsu ako prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a skusila som ich s poznamkou od "nasho kuchara@nbert " a stoji zato.
= dlho som ho nerobila, naucila ma ho anglicanka a tu je moj rcpt.:
varecha.pravda.sk/recepty/yorkshire-pudding-alebo-popover...
dakujem.