Vnútornosti v kapustovom liste

Autor receptu: redakcia

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom. Varené mäso pomelieme spolu so surovou pečienkou a cibuľou.
  2. Pridáme soľ, korenie, dobre premiešame a plníme sparené kapustové listy. Zavinieme ich a poukladáme na vymastený pekáč.
  3. Navrch dáme niekoľko tenkých plátkov slaniny a v rúre upečieme do ružova. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Do plnky môžeme dať aj ryžu, a to tak, že 250 g prebratej ryže zalejeme vodou, osolíme, pridáme trochu masti, uvaríme a mäkkú vychladenú ryžu zamiešame do pomletého mäsa.