Vnútornosti na divoko

Autor receptu: peter64

Postup

  1. Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a spoločne restujeme do zlatova. Ľadviny rozrežeme na polovicu vyrežeme močovodné kanáliky a niekoľko krát ich umyjeme vo vode a potom ich nakrájame na kocky. Umyté a očistené srdcia a jazyky tiež nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a slaniny sprudka orestujeme a podlejeme vodou. Z vetvičky tymianu odstránime jemné lístky, koriander nasekáme a spoločne z jalovcom vložíme do mažiara a na hrubo ich podrvíme.
  2. Tuto zmes pridáme k vnútornostiam premiešame a ďalej dusíme do mäkká zhruba 45 minút.Na zahustenie rozmiešame hladkú múku vo vode a vlejeme ju do hrnca k vnútornostiam. Ľahko premiešame a povaríme ešte 15 minút a podľa chuti okoreníme a podávame s knedľou ryžou alebo cestovinou.