Vitamínový punčový zákusok s LianaVitom malina

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 19. júla 2019 18:03. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Vitamínový punčový zákusok s LianaVitom malinaFoto: potravinarskavyrobaliana

Punčový zákusok obohatený o vitamíny.

Suroviny

Svetlá piškóta:
8 ks
8 PL
2 bal.
8 PL teplá
8 PL
1 bal.
2 PL
1/2 bal.
Malinová piškóta:
6 ks
6 PL teplá
1 bal.
1 PL
6 PL
1 bal.
1/2 bal.
2 PL
Sirup:
400 ml
1 bal.
75 g
100 ml
Poleva:
1 bal.
200 g
5 PL
1 KL
Ďalej potrebujeme:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Svetlá piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridáme teplú vodu a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a Zlatým krémom. Na koniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.

  2. 2

    Malinová piškóta: Žĺtky vyšľaháme s malinovým LianaVitom a lyžicou kryštálového cukru. Zvyšný postup ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.

  3. 3

    Sirup: Vodu s cukrom necháme prevariť a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme malinový LianaVit a rum.

  4. 4

    Svetlú piškótu prekrojíme na polovicu. Spodný plát natrieme džemom, priložíme malinovú piškótu a polejeme sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát piškóty.

  5. 5

    Nakoniec natrieme punčovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.

  6. 6

    Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v svetlej piškóte vymeníme polohrubú múku za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok, v malinovej piškóte vymeníme polohrubú múku za 6 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.

  7. 7

    Viac o vitamínovom nápoji na www.lianavit.sk

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist