Višňový koláč
Višňový koláč

Višňový guľôčkový koláč

liadelioutes - fotkaliadelioutes, 17. mája 2020
8
porcií
15-20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
320 g
60 g
130 g
1 bal.
50 g
Plnka:
500 g (zavárané)
2 PL
1/2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky.

  2. 2

    Z cesta odoberieme 1/3 a vytvarujeme z nej guľôčky, malo by ich vyjsť asi 30. Guľky dáme ešte do chladničky. Zvyšnú časť cesta vtlačíme do tortovej formy.

  3. 3

    Náplň pripravíme tak že višne (aj s kompótovou šťavou), Zlatý klas a cukor zmiešame.

  4. 4

    Náplň vylejeme na cesto a rozložíme guľky u cesta.

  5. 5

    Pečieme pri 170 °C cca 20-25 min.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Do tej plnky nejde žiadna tekutina? Alebo sú višne sterilizované v pohári a vylejú sa aj so šťavou? Lebo suché by sa nelialo a ide tam aj ten Zlatý klas....treba upresniť a doplniť, nie každý si to domyslí. Ale vypadá to s tými guľkami zaujímavo.