Postup
-
1
Bielky vyšľaháme, do peny pridáme cukor a studenú vodu a postupne začneme pridávať jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme múku, kakao a sódu bikarbónu.
- 2
Plnka: mlieko a želatínový prášok zmiešame a prevaríme, kým masa vychladne, vyšľaháme smotanu s cukrom a do peny pridáme želatínu.
- 3
Piškótu prekrojíme a krém tiež rozdelíme na 2 polovice. Piškótový plát potrieme lekvárom a polovicou krému, položíme naň druhý plát potretý lekvárom a navrch natrieme druhú polovicu krému.
- 4
Hotový zákusok dáme na hodinku do chladničky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu