Višňovo–kakaový zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

7 ks
6 PL
13 PL
9 PL
4 PL
1 KL
500 ml
15 PL
1,5 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme, do peny pridáme cukor a studenú vodu a postupne začneme pridávať jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme múku, kakao a sódu bikarbónu.

  2. 2

    Plnka: mlieko a želatínový prášok zmiešame a prevaríme, kým masa vychladne, vyšľaháme smotanu s cukrom a do peny pridáme želatínu.

  3. 3

    Piškótu prekrojíme a krém tiež rozdelíme na 2 polovice. Piškótový plát potrieme lekvárom a polovicou krému, položíme naň druhý plát potretý lekvárom a navrch natrieme druhú polovicu krému.

  4. 4

    Hotový zákusok dáme na hodinku do chladničky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia