Foto: adkas
Tato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova hmota s mandlovou Zobraziť celý popisTato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova hmota s mandlovou prichutou. Tie coko hoblinky uz boli iba bodku na i:). Zaujimavy vzhlad, skvela chut. Co k tomu este dodat? Jednoducho: mnaaaaaaaam:)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
70 g |
|
70 g ( nie margarin) |
|
90 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
visnova zelatina: | |
700 ml |
|
4 KL, prášková |
|
tvarohova masa: | |
1 kg ( ja som pouzila Quark) |
|
150-200 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 KL, prášková |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
na ozdobu: | |
, prip. ine |
|
Postup
-
1
Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.
-
2
4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).
-
3
Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.
-
4
Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame.
-
5
Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.
-
6
nakoniec pridame roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy s priemerom 24 cm.
-
7
Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit. Korpus je tenky, tvori iba podlozku pod tvarohovo-zelatinovou masou.
-
8
Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.
-
9
Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.
-
10
Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.
-
11
Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:).
-
12
Dobru chut!
-
13
Namiesto višňového kompótu možno použiť čerstvé višne 400 g a dodať k tomu cukor podla chuti.
Diskusia k receptu