Višňovo-tvarohová torta fotorecept

adkas - fotkaadkas, 10. marca 2012
Višňovo-tvarohová torta (fotorecept)
Foto: adkas

Tato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova hmota s mandlovou Zobraziť celý popisTato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova hmota s mandlovou prichutou. Tie coko hoblinky uz boli iba bodku na i:). Zaujimavy vzhlad, skvela chut. Co k tomu este dodat? Jednoducho: mnaaaaaaaam:)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
70 g
70 g ( nie margarin)
90 g
40 g
2 ks
visnova zelatina:
700 ml
4 KL, prášková
tvarohova masa:
1 kg ( ja som pouzila Quark)
150-200 g
1 ks
2 PL
4 KL, prášková
100 ml
1 KL
na ozdobu:
 , prip. ine




Postup

  1. 1

    Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nakoniec pridame roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy s priemerom 24 cm.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit. Korpus je tenky, tvori iba podlozku pod tvarohovo-zelatinovou masou.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:).

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobru chut!

    Višňovo-tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Namiesto višňového kompótu možno použiť čerstvé višne 400 g a dodať k tomu cukor podla chuti.

Diskusia k receptu

cica2
wau, krásna tortička a v reze ako krásne ukáže...kk :-) Nevymeníš aspoň jeden kúsok za škoricovú roládu? Návšteva by sa aj tejto tortičke potešila a ja tiež :-)
galka01
Škoda, veľká škoda....práve som dala do chladničky stuhnúť smotanovú tortu s jahôdkami....super recept, díky za inšpiráciu, určite, určite pripravím....
dadka2912
vyzerá to fajnovo...Tvaroh a smotana v chladnicke,višňový kompotik v špajzke,takže sa môžem pustiť do prípravy,to bude mňamka...:-)
marijanka712
Túto tortičku som si už vybrala, že ju upečiem manželovi na meniny som rada , že si ju dala aj sem velmi zaujímavý recept krásne prevedený a hlavne aj dobre vypadá.
adkas
Vdaka za vsetky mile komentariky. Tesim sa, ze vas torticka oslovila. Je velmi osviezujuca, nam velmi chutila
marianne69
tak z tej by som rada ochutnala,nielen krasna,ale aj ta chut musi byt vyborna
jajaem
Kraasna , ta musi byt vynikajuca, ale neviem ci si trufam na zelatinu. Praskovu som sice este neskusala, ale s platkovou mam zle skusenosti.

bejgi
waw skoro mi ušla tortička nezbedná tvarohová, šup do KK na vyskúšanie :)
valeri
Úžasná torta. Ukladám a určite ju musím najbližšie urobiť.
martamm
Krasna torticka, urcite Tvoj recept vyskusam pri najblizsej prilezitosti. Chcem sa spytat, ako si vaklapala tu visnovu zmes, mam obavy, ci sa mi to pri prevracani nejako neroztrha...Dakujem za radu.
monniee
Tak toto je ozaj skvelý nápadík :) Mňamková, krásna, svieža tortička.
medovnicek
táto tortička je u mňa v poradovníku od vtedy čo som ju videla u teba na blogu, vyzerá famózne
dadka2912
tortička je veľmi chutná,robila som ju aj na vekonočné sviatky...:-)
adkas
@jajaem vobec sa nemas coho obavat, robi sa to velmi dobre, nie je co pokazit, @martamm prepac, ze az teraz odpovedam, neboj sa, robila som to tak, ze som korpus podlozeny spodkom z tortovej formy prilozila na misticku so zelatinovou zmesou a normalne som spolu otocila. Az potom som pripla okraj tortovej formy. Islo to absolutne v pohode. Vsetkym dakujem za mile komentariky, torticka je viackrat odskusana, tak smelo dotoho:)
janalad
mnaaaaaaaaaaam, odskusana iba ta zelatine teda visne v zelatine boli riadne tuheeeeee, asi to zalezi aka zelatina sa pouzije prilepila by som foto, ale naozaj neviem ako




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia