Višňovo-tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Tato torta bola osobne pre mna dokonalou harmoniou chuti. Skvely cokoladovy korpus doladeny kyselkavou chutou visnovej zelatiny zavrsila jemna tvarohovo-slahackova hmota s mandlovou prichutou. Tie coko hoblinky uz boli iba bodku na i:). Zaujimavy vzhlad, skvela chut. Co k tomu este dodat? Jednoducho: mnaaaaaaaam:)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.
  2. 4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).
  3. Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.
  4. Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame.
  5. Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.
  6. nakoniec pridame roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy s priemerom 24 cm.
  7. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit. Korpus je tenky, tvori iba podlozku pod tvarohovo-zelatinovou masou.
  8. Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.
  9. Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.
  10. Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.
  11. Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:).
  12. Dobru chut!
  13. Namiesto višňového kompótu možno použiť čerstvé višne 400 g a dodať k tomu cukor podla chuti.