Nepečené višňové guľky
Višňové Raffaello guľôčky
Autor receptu: littlesweets
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
30 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Kokosové mlieko zohrejeme nad vodným kúpeľom. V horúcom mlieku rozpustíme čokoládu.
- Rozpustenú čokoládu rozdelíme na 2 časti.
- Do prvej časti zamiešame kokosovú a mandľovú múku.
- Do druhej časti zamiešame rozmixované lyofilizované višne.
- Obidve hmoty necháme vychladnúť v chladničke.
- Z višňovej hmoty vytvarujeme malú guľôčku, do ktorej zabalíme celú lyofilizovanú višňu.
- Guľôčku následne zabalíme do druhej čokoládovo-kokosovej hmoty.
- Guľky obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v mrazničke.
- Následne máčame v rozpustenej čokoláde a obalíme vo višňovom prachu z pomletých lyofilizovaných višní.