Nepečené višňové guľky

Višňové Raffaello guľôčky

Autor receptu: littlesweets

Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.

30
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Kokosové mlieko zohrejeme nad vodným kúpeľom. V horúcom mlieku rozpustíme čokoládu.
  2. Rozpustenú čokoládu rozdelíme na 2 časti.
  3. Do prvej časti zamiešame kokosovú a mandľovú múku.
  4. Do druhej časti zamiešame rozmixované lyofilizované višne.
  5. Obidve hmoty necháme vychladnúť v chladničke.
  6. Z višňovej hmoty vytvarujeme malú guľôčku, do ktorej zabalíme celú lyofilizovanú višňu.
  7. Guľôčku následne zabalíme do druhej čokoládovo-kokosovej hmoty.
  8. Guľky obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v mrazničke.
  9. Následne máčame v rozpustenej čokoláde a obalíme vo višňovom prachu z pomletých lyofilizovaných višní.