Nepečené višňové guľky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 15. októbra 2011
Nepečené višňové guľky (fotorecept)
Foto: babkamt

Robila som krtkovu tortu.Stred sa má vydlabať a pomrviť a uložiť na vrch torty.Mne ale trochu cesta zostalo.Rozmýšľala som,čo stým ? Vymyslela som si Zobraziť celý popisRobila som krtkovu tortu.Stred sa má vydlabať a pomrviť a uložiť na vrch torty.Mne ale trochu cesta zostalo.Rozmýšľala som,čo stým ? Vymyslela som si višňové guľky.

Suroviny

15 dkg
15 dkg
1 PL, /um
3 dcl
60 g
1 PL, 1 pl práškového cukru.




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: papierové košíčky malé, 23 ks. Piškótu som pomrvila,pridala som maslo , mala asi 15 dkg mletých vlašských orechov,1 pl lyžicu umu,šťavu z višní.Z uvedených surovín som zamiešala masu.Lyžicou som trochu odobrala,spravila placku,do nej som vložila odkvapkanú,zavarenú višňu v rume.Vytvorila som guľku a tú som obalila v kokose.

    Nepečené višňové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotové guľky som vložila do papierového košíčka.A tu sú guľky pripravené na konzumáciu.

    Nepečené višňové guľky (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

pivonka
Áno, takéto guľky poznám, vždy sme ich robievali, keď bolo viac pečenia, z odrezkov a zvyškov. Tiež sme používali višňový kompót a sú úplne fantastické.
hubata
Od detstva som na svadbách vyhľadávala na táckach - višňové guľky. Aj keď sa mi dáke cesto nepodarí, pripečie zasa len ho použijem na tieto guľky. Je to taký úsporný recept. A ak sa ohlási nečakaná návšteva a nemám čas niečo upiecť, tak si základ urobím z BB pudingu a kým zvoní návšteva pri dverách guľky sú na stole.
babkamt
ancicka,máš pravdu, polovicu z nich manžel zjedol večer sám.
izsofova
je to vľmi super a práve som dostala dobrú inšpiráciu moja dcerka bude mať oslavu
babkamt
izsofova,je to tak,deti majú radi takéto maškrty.A ocenia ich aj zamestnané mamičky,lebo rýchlo vyčaria dobrotu pre svojich miláčikov.
dorisa
...dobre si vymyslela. Takéto guľky a ešte s ovocím, mňam.
paveljrk
Poznám ešte z domu rodičov,no časom sa na ne nejako pozabudlo.Ďakujem za pripomenutie.
elisticka
aj ja tak robim ked zostane nejake cesto alebo odrezky a nik by neveril tie zmiznu skor ako zakusky:-)))
babkamt
elasticka,ak je cesta málo,môžu sa pridať aj detské piškóty,ktoré na doske prejdeš valčekom na cesto.Ja som pridala mleté orechy.Tie mi zostali,keď som si robila orechové slíže.Kombinácie guliek sú rôzne: lekvár,kokos.Čo je doma,to pridám.
garanco
Dobrá chuťovka:-))
Podobné robievam na Vianoce, keď je viac odrezkov a višne dávam tie z griotky (3 v 1).
luliatko
ďakujem za pripomenutie...keď som bola malá tak som jedla iba tieto guľky(bez rumu) no a potom ešte jablkový obrátený...iné som rada nemala:)
cica2
skvelý nápad, peknučké sú a určite aj chuťovo dobré...kk:)
babkamt
luliatko,rado sa stalo,cica2,mnohé z nás ich robievajú,no časom upadnú do zabudnutia .Aj ja sa koľkokrát dívam na uverejnené recepty,že aha,veď ja tento recept poznám,len som ho dávno nerobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia