Višňové cupcakes

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu.
  2. Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
  3. Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a posypeme strúhanou čokoládou. 12 višní odložíme na ozdobu, zvyšok višní rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút
  4. Formu na muffiny postavíme na kuchynskú mriežku a cupcakes necháme vychladnúť.
  5. Na prípravu sirupu dáme do malého hrnca zachytenú višňovú šťavu s cukrom, uvedieme do varu a 12–15 minút varíme, kým nevznikne 50–75 ml hustého sirupu. Sirup necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie a práškový cukor ušľaháme a ochutíme griotkou. Šľahačkou naplníme vrecko s hviezdicovou trubičkou.
  6. Na každý cupcake nanesieme veľkú šľahačkovú pusinku a odložíme do chladničky. Krátko pred podávaním ozdobíme muffiny višňami a polejeme višňovým sirupom.