Višňové cupcakes
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
12 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 160-180 °C |
Postup- Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu.
- Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
- Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a posypeme strúhanou čokoládou. 12 višní odložíme na ozdobu, zvyšok višní rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br />
Doba pečenia: asi 30 minút
- Formu na muffiny postavíme na kuchynskú mriežku a cupcakes necháme vychladnúť.
- Na prípravu sirupu dáme do malého hrnca zachytenú višňovú šťavu s cukrom, uvedieme do varu a 12–15 minút varíme, kým nevznikne 50–75 ml hustého sirupu. Sirup necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie a práškový cukor ušľaháme a ochutíme griotkou. Šľahačkou naplníme vrecko s hviezdicovou trubičkou.
- Na každý cupcake nanesieme veľkú šľahačkovú pusinku a odložíme do chladničky. Krátko pred podávaním ozdobíme muffiny višňami a polejeme višňovým sirupom.
|