Vínové koláčiky

sissi29 - fotkasissi29, 20. januára 2011
Vínové koláčiky
Foto: sissi29

Na vianočný stôl

Suroviny

300 g
1 ks
4 PL
 trošku
 na ozdobenie
 na obalovanie
 na obalovanie




Postup

  1. 1

    Zo surovín vymiešame cesto, ktoré necháme odstáť na chladnom mieste asi 3 hodiny.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme rôzne tvary a dobledla upečieme.

  3. 3

    Do stredu dáme ríbezľový džem a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne pečivko. Aj ja som robila vínový keks,ale bez džemíku.
maartina
veľmi pekné ...babička ich zvykla robievať, keď ešte vládala ...no už je to dávno, čo som ich jedla
marienka44
@Sissi29 , tie kolaciky vyzeraju ako zlepovane a nie sú. Ta jamka na lekvar sa ma spravit dopredu este pred pecením?
evanaaa
Sisi, takže žiadne vajce ani cukor? J asom na Nový rok robila podobné a nakoniec skončili v koši, neviem prečo a z čoho sa tam vyskytla taká " pachuť", nešlo to jesť. Mohlo by to byť aj kvalitou vína?
braxi
pečiem ich...obalujem v červenej paprike + soľ= naslano
v cukor + vanilkový cukor=nasladko
piczur
ja som zatiaľ robila vždy na sladko, vyskúšam s tou červenou paprikou a soľou, môjmu asi skôr budú chutiť. verziu s lekvárom som ešte neskúšala, probujem aj to. ďakujem za nápady.
sissi29
Braxi, netusila som, ze tieto kolaciky sa daju robit aj na slano. Na buduce vyskusam. ;-)
Marienka, ja som jamku v strede nerobila. Iba som do stredu dala dzem.
Evanaa, mozno to bolo prave tym vinom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia