Víkendová krkovička

Autor receptu: lulyna

Veľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na slávnostnejšie chvíle. Výhodou je , že sa robí všetko naraz.

6-8
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Prichystáme si suroviny, najlepšie je deň dopredu si mäso namarinovať , alebo ho ponechať v marináde aspoň niekoľko hodín. Marinádu si zmiešame , ten citrón v pohode stačí aj jeden. Zvrchu si mäsko narežeme, poriadne ho marinádou polejeme, aby sa lepšie ochutilo
  2. Na druhý deň si prichystáme zemiaky - umyjeme ich poriadne kefkou a nakrájame na plátky.
  3. Petržlen si očistíme a nakrájame na štvrťky (ja ho nemám veľmi rada, takže som ho už prestala dávať). Zato hruštičky milujem, takže tie nevynechávam, keď nemám čerstvé, dávam aj zavárané. čerstvé sa len umyjú a nakrájajú na osminky. Všetko si naukladáme do jedného veľkého pekáča a dáme piecť, počas pečenia mäsko prevraciam a polievam šťavou. Na obrázku som ešte nedala hrušky, bola som už nedočkavá
  4. Zhruba po 90 minútach, môžeme konzumovať, prajem vám dobrú chuť. Výsledok môjho snaženia je naservírovaný hore