Vidličkové vianočné pečivo fotorecept
Foto: Izabella929
Pre tých, ktorí majú radi jednoduché a rýchle pečivko, je tento recept dokonalý. Je hrnčekový, jednoduchý a rýchlo hotový. Pre mňa, čo nerada vykrajujem, Zobraziť celý popisPre tých, ktorí majú radi jednoduché a rýchle pečivko, je tento recept dokonalý. Je hrnčekový, jednoduchý a rýchlo hotový. Pre mňa, čo nerada vykrajujem, je to akurátny recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
200 g (alebo Hera) |
|
na špic noža |
|
Na zlepovanie: | |
|
Postup
-
1
Maslo izbovej teploty som vyšľahala s cukrom. Pridala som žĺtky, ale som sa pomýlila a capla som tam celé vajcia, potom som lyžicou vybrala bielky a spolu som ešte zašľahala.
-
2
Pridala som kokos a zmiešala.
-
3
Napokon som pridala preosiatu múku s práškom s vínnym kameňom a pomiešala.
-
4
Cesto som vyložila na pracovnú dosku a vypracovala.
-
5
Cesto som rozvážila na 2 časti a k jednej som pridala kakao a zmiesila.
-
6
Z cesta som tvorila rovnaký počet guľôčok z bieleho i kakaového cesta a ukladala na plech vystlaný papierom. Snažím sa, aby guľôčky boli rovnako veľké.
-
7
Potom som guľôčky na plechu roztlačila vidličkou.
-
8
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 15 min.
-
9
Budú sa vám zdať, že sú po upečení také bledé, ale obrátim vždy jedno koliesko a vidieť že je koláčik upečený.
-
10
Ešte teplé som ich zlepila jahodovým lekvárom. Striedavo lepím jednu bielu s jednou kakaovou. Vyšlo mi 30 bielych a 30 kakaových koliesok.
-
11
Prajem vám dobrú chuť.
Som rada že sa ti recept páči ešte si ho môžete ľubovoľne ozdobiť,ja som nezdobila na fotenie,lebo som sa držala receptu
Sú veľmi jednoduché a takto zlepené lekvárom sa mi tiež páčia,,,ďakujem pekne za komentár,,
V jednoduchosti je krása,,,teším sa že sa ti tiež páčia,,ďakujem pekne za komentár,
Áno aj ja som polovicu koláčov namočila už v čokoláde,,,sú krajšie vianocnejsie,,ďakujem pekne za komentár,,
Áno Evka,už používam len tento prášok do pečiva,pečivo ma celkom inu chuť,,vďaka za komentár,,,
nie je to nutné, ale som objavila lepšiu formu prášku´do pečiva, kúpila som a tak ho aj používam..tu som čítala, že chuť a vôňu prášku do pečiva neznášate, miesto toho radšej dáte sódu..preto som to výslovne napísala, že existuje už lepšia forma prášku do pečiva..aký máte doma taký použijete..ďakujem pekne za komentár.-)
milá @haji , no toto je forma pre lenivých ako som ja..vygúľať, rozpučiť a upiecť..))vďaka za komentár.))
Teší ma,že sa ti tie jednoduché rozpucene guľky páčia,no plníme zväčša tým co máme radi ..ďakujem pekne za komentár. .
Ďakujem pekne za komentár...