Foto: marika9
Toto pečivo som jedla u jednej známej asi pred 20 rokmi. Až tento rok som sa rozhodla ho upiecť. Podarilo sa mi a tak Zobraziť celý popisToto pečivo som jedla u jednej známej asi pred 20 rokmi. Až tento rok som sa rozhodla ho upiecť. Podarilo sa mi a tak sa s Vami rozdelím. Totiž nenašla som tento recept na Vareche, ak, tak je pod iným názvom.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Žĺtka, práškový cukor a Salajku dobre vymiešame, prikryjeme a na noc dáme do chladničky.
- 2
Na druhý deň primiešame múku, vyvaľkáme asi na 1/2 cm hrúbku. Vykrajujeme rôznymi vykrajovačkami. Volíme radšej menšiu až strednú veľkosť pretože cesto značne zväčší objem.
- 3
Pečieme na pečiacej podložke alebo papieri pri 140 st. C asi 15 - 20 min. Podľa rúry. Pečivo musí zostaľ biele
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prekrásne.-)
Cesto sa vaľká, ja by som nabudúce možno dala menej múky. Vo formičkách som piecť neskúšala, ale ako tu píšu niektoré varecháčky, tak sa asi dá. Ja som vykrajovala.
sovka62 v akom pomere robíš bez múky? To ma veľmi zaujalo.
/alebo paierovych kosickov/ pretoze je to oblubeny a rychly kolacik;
vrobievam casto pretoze v krabici mozu stat dlho a ked niekto prekvapi- slahacka je vzdy u nas poruke, takze pochutka.
so salajkou robim velmi rada, je tu par ludi co a s nou boja robit ale nemaju sa coho obavat, pretoze ten neprijemny zapach pri peceni zmizne ako zazrak!
nedavno som s nou piekla aj starodavnu bohemku a bola mnamky.