Vianočné Rigoletto rezy fotorecept

fedee - bez fotkyfedee, 5. decembra 2011
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept)
Foto: fedee

Recept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových Zobraziť celý popisRecept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových rezov som napiekla kým som našla svojho favorita a to je on môjho srdca šampión sladký zákusok ktorý nesie meno mojej obľúbenej opery .

60 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g preosiata.
150 g
4 ks
250 g
1  kus
 na potretie predpeceneho cesta
Plnka c.1:
4 ks
150 g
150 g nasekane
50 g
100 g
Plnka c.2:
3 ks
150 g
250 g
2 pl




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta vznikne nám tuhšie cesto ktoré necháme v chlade odležať asi 1 hodinu .Po hodine cesto vyvaľkáme a vystelieme nim plech ktorý nie je potrebne vymazať tukom keďže cesto samo o sebe je dosť tučné a necháme ho v rúre predpiecť zhruba na 8 minut 170stupnov.

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pristúpime k príprave plnky c.1 Zmiešame si v miske vajcia s cukrom a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia .Ja som si ich najprv vyslahala v mixéry a tak dala nad paru.

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je pena dostatočné hustá prisypeme orechy ,hrozienka a ostatne kandizovane ovocie podľa chuti a vylejeme na predpečené cesto.

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do rúry a necháme piecť do ružová zhruba 30 minút pri 170 stupňoch .Medzi tým si pripravíme 2 plnku ktorá pozostáva zo spojenia vajec kakaa spolu s práškovým cukrom a dáme opäť variť nad paru .

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú zmes zmiešame s maslom alebo palmarinom a natrieme na vychladnutý koláč . Na zaver koláč polejeme čokoládou polevou.

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    vysledny efekt stoji za to

    Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
trošku mi to pripomína opitý izidor, ale môže byť super:)
ewitka
Tieto rezy poznám, mám ich z brožurky Pečieme na vianoce, sú výborné, ale zle sa krájajú. Treba ich krájať až na druhý deň, keď sa trochu odležia.
marienka44
@Fedee ten krem c.1 treba mat dopredu urobeny, aby po 8 min. pecenia cesta sa hned vylial na cesto? Alebo po predpeceni moze byt aj pausa, kym sa krem nad parou urobi? Dakujem, este sa sem vratim, aby som si precitala odpoved. Dakujem, paci sa mi recept, bude inovacia zakuskov.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia