Recept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových Zobraziť celý popisRecept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových rezov som napiekla kým som našla svojho favorita a to je on môjho srdca šampión sladký zákusok ktorý nesie meno mojej obľúbenej opery .
príprava
na 175 °C
Suroviny
400 g preosiata. |
|
150 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 kus |
|
na potretie predpeceneho cesta |
|
Plnka c.1: | |
4 ks |
|
150 g |
|
150 g nasekane |
|
50 g |
|
100 g |
|
Plnka c.2: | |
3 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
2 pl |
|
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta vznikne nám tuhšie cesto ktoré necháme v chlade odležať asi 1 hodinu .Po hodine cesto vyvaľkáme a vystelieme nim plech ktorý nie je potrebne vymazať tukom keďže cesto samo o sebe je dosť tučné a necháme ho v rúre predpiecť zhruba na 8 minut 170stupnov.
-
2
Pristúpime k príprave plnky c.1 Zmiešame si v miske vajcia s cukrom a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia .Ja som si ich najprv vyslahala v mixéry a tak dala nad paru.
-
3
Keď je pena dostatočné hustá prisypeme orechy ,hrozienka a ostatne kandizovane ovocie podľa chuti a vylejeme na predpečené cesto.
-
4
Vložíme do rúry a necháme piecť do ružová zhruba 30 minút pri 170 stupňoch .Medzi tým si pripravíme 2 plnku ktorá pozostáva zo spojenia vajec kakaa spolu s práškovým cukrom a dáme opäť variť nad paru .
-
5
Vychladnutú zmes zmiešame s maslom alebo palmarinom a natrieme na vychladnutý koláč . Na zaver koláč polejeme čokoládou polevou.
-
7
vysledny efekt stoji za to
Diskusia k receptu