Plnené linecké trubičky
Vianočné pečivo - plnené trubičky
Autor receptu: margitka100
|
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V robote na nižšiu rýchlosť som vypracovala cesto. Zabalila som ho do fólie a nechala cez noc v chladničke.
Ak chcete aj kakaové, kľudne rozdeľte cesto na polovicu a do jednej zapracujte kakao, ešte pred vložením do chladničky samozrejme.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0, 5 cm.
Potom ho nakrájam na pásy široké podľa toho, aké dlhé chcem trubičky mať.
Každý pás postupne natáčam na kovové trubičky, natočím na kovovú trubičku, koniec odrežem nožíkom a trocha stlačím oba konce k sebe. A pokračujem ďalej, až spracujem celý pás a idem na ďalší pás. Cesto na trubičke nesmie byť veľmi natesno, no ani voľné.
- Trubičky pokladiem na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečiem na 180 °C cca 15 minút. Sledujeme, trubičky by mali byť bledé. Ihneď po upečení ich opatrne stiahnite z kovových trubičiek. Pozor, použite utierku alebo rukavicu. Trubičky necháme úplne vychladnúť.
- Príprava krému.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme po častiach čokoládu, rum a zamiešame do krému.
- Krém za pomoci cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou naplníme do trubičiek.