Vianočné kvietky fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 20. decembra 2014

Troška neskoro no skôr som to sem dať nestihla no možno ešte niekoho inšpirujem :) Inšpiráciu som našla keď som si prezerala Vianočné pečivo Zobraziť celý popisTroška neskoro no skôr som to sem dať nestihla no možno ešte niekoho inšpirujem :) Inšpiráciu som našla keď som si prezerala Vianočné pečivo na internete a chcem sa poďakovať aj ,,Cica2,, keď som si prezerala jej receptík čo tu má dúfam že nebude vadiť ak sem pridám aj svoje kvietky.

Suroviny

250 g
80 g
2 ks
150 g (alebo Smetol)
pól bal
pól ČL
1 ks
Plnka:
3 ks
10 PL
1 ČL (Nescafé)
pól dcl
1 ČL
250 g (alebo maslo)
1 PL (alebo Hera) do karamelu
1 ks
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Zo surovín si na pracovnej doske vypracujeme cesto a dáme si ho na hodinu odpočinúť. Potom si ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na 2-3 mm hrúbku a vykrojíme si formičkou kvietky.

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykrojené kvietky si vložíme do stredného papierového košíčka na šuhajdy po obvode si kvietok rukami troška upravíme aby sme mali lupienky kvietka dohora a prstom si troška postláčame z vnútra dno kvietka aj pri lupienkoch (na obrázku ukazujem špáradlom). Dno kvietkov si môžete popichať vidličkou ja som nie, tak ich mám nadvihnuté a o to sa tam zmestí menej plnky no to nevadí lebo sladkého bude aj tak na stole dosť :) Keď máme kvietky hotové dáme si ich na plech a pečieme v rozohriatej rúre stiahneme stupne na polovicu a pečieme 20-25 minút. Treba to sledovať keď sa nám kvietky nadvihnú a od spodku majú zlatavú farbu máme ich hotové.

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: 3 celé vajcia, 5 pl kr.cukru a 1 vanilkový cukor si v nádobe vyštaháme. Preložíme si to do nádoby v ktorej si to budeme miešať nad parou. Miešame buď ručne alebo ručným mixérom ja som premiešavala mixérom.

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomedzi si urobíme karamel: v rajničke si z 5 pl kr.cukru upálime karamel (tmavší) ten si zalejeme 0,5 dl mlieka v ktorom sme si nechali rozpustit 1 pl masla alebo heru miešame až sa nám karamel rozpusti a odstavíme z ohňa a necháme troška vychladnúť potom to zamiešame do vajcovej zmesi nad parou, pridáme 1 kl kávy (ja som mala nescafe classic crema tak som si ju nemusela prvo rozpustiť v troške mlieka ale som ju nasypala priamo) a 1 kl medu poriadne premiešame. Keď nám zmes zhustne odstavíme a necháme poriadne vychladnúť aby sa nám pri zamiešaní s maslom plnka nezrazila.

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo alebo heru maslovú si poriadne vamiešame s 1-2 pl pr.cukru a postupne primiešame vychladnutú vajcovú zmes a plnku máme hotovú. Pomer cukru si môžete upraviť podľa seba lebo niekto má rád sladšie a niekto menej sladké.

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku si nanesieme z vnútra okolo lupienkov a v strede si necháme otvor. Takto naplnené kvietky si dáme na 10 minút do chladničky aby nám stuhla plnka. Urobíme si troška čokoládovej polevy a tú si budeme kl vlievať do otvorov ktoré sme si nechali a na koniec si urobíme namáčaním špáradka v poleve na plnke malé bodky okolo čokoládového stredu a máme hotovo. Ja viem troška babračka no čo by sme neurobili pre svojich milovaných :)

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chcem Vám všetkým popriať šťastné a veselé Vianočné sviatky

    Vianočné kvietky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

radost
@bambulkaaa
ukážka trpezlivosti..určite chutné..lákavé pečivo..
tiež ti prajem v radosi..pokoji..láske prežiť každý deň..nielen tie tri vianočné..
nech sa ti trpezlivosť nestratí..:-)
zuzana133
vcera sme ich robili, su super aj ked trochu pracne, ale pod krem by som dala trochu dzemu. ale inak super recept :)
saakoo
Mala som tú česť ich na Vianoce osobne vyskúšať a sú naozaj veľmi veľmi dobré :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia