Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Vianočné jablkové ruže

kristininerecepty - bez fotkykristininerecepty, 3. decembra 2017

Veľmi lahký a časovo nenáročný recept, ktorý nielen výborne chutí ale ulahodí aj oku. Skvele sa hodí na sviatočný stôl a jeho jednoduchosť a Zobraziť celý popisVeľmi lahký a časovo nenáročný recept, ktorý nielen výborne chutí ale ulahodí aj oku. Skvele sa hodí na sviatočný stôl a jeho jednoduchosť a chutnosť prekvapí aj tých najnáročnejších jedákov či kuchárov.

5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
2 ks
2 bal
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Jablká si umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyrežeme jaderník a krájame ich na čo najtenšie plátky (2 mm). Povaríme ich 1 minútu vo vriacej vode, do ktorej sme pridali za lyžicu citrónovej šťavy. Týmto sa nám jablká budú dobre ohýbať a nezhnednú.

  2. 2

    Lístkové cesto si trocha vyvaľkáme a nakrájame na 5-7 cm pásiky. Každý pásik potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Cukrom nemusíme šetriť. Tí, čo nemajú radi škoricu, môžu použiť čisto kryštálový cukor alebo vanilkový.

  3. 3

    Následne poukladáme plátky jabĺk tak, aby oblúčikom prečnievali cez horný okraj cesta. Spodný okraj preložíme na jablká a takto celý pásik zatočíme.

  4. 4

    Zatočené ružičky najlepšie dáme do plechu či formičiek na muffiny alebo jednoducho poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 30minút alebo kým je cesto upečené. Hotové ružičky posypeme práškovým cukrom a podávame.

    Vianočné jablkové ruže - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto, efektní pohoštění.
imaginarium
Krásne sú, aj sestra ich robila. Škoda, že aj vtedy som ich videla len na fotke :( Ale zrovna tento recept by zniesol aj fotopostup.
1x erikao




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia