Čokoládový zákusok
Vianočné čokoládové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Keď Vianoce, tak slávnostné a keď slávnostné, tak čokoládové.
20 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred som si urobila parížsku čokoládu. V šľahačke som nechala roztopiť čokoládu a keď začala vrieť, ihneď som vypla sporák a nechala som ju vychladiť. Uložila som ju do chladničky na 12 hod. Potom som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladu do času použitia.
Vymiešala som vajcia vodu a cukor do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala do cesta a opatrne vmiešala.
- Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
- Na podnos som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Biela parížsku čokoládu som naložila do cukrárskeho vrecka a na striekala som na lekvár parížsku čokoládu do tvaru ruží.
- Potom som do druhého cukrárskeho vrecka naložila tmavú parížsku čokoládu a do medzier som dala hnedé ruže.
- Opäť som naplnila vrecko bielou parížskou čokoládou a nastriekala som biela ruže. Nemusí to byť pravidelne, lebo sa to prikryje korpusom.
- Položila som druhý kakaový korpus a uložila do chladničky. Ak si myslíte, že škoda tú krásu pritlačiť, mýlite sa. Položila som krájaciu dosku a zaťažila na noc 4 kg cukru.
- Druhý deň som vyšľahala šľahačku a na vrchný korpus som ju natrela a prečesala ozdobným hrebeňom.
- Horúcim nožom som nakrájala rezy a zo zvyškov som ozdobila vrch. Aby to bol vianočný zákusok, ozdobila som ho karambolou. Vyzerá v reze ako hviezda. Prajem vám dobrú chuť.
- Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam prekrásne požehnané Vianoce. Nech sa vám splnia všetky vaše najtajnejšie sny.