Čokoládový zákusok

Vianočné čokoládové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Keď Vianoce, tak slávnostné a keď slávnostné, tak čokoládové.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred som si urobila parížsku čokoládu. V šľahačke som nechala roztopiť čokoládu a keď začala vrieť, ihneď som vypla sporák a nechala som ju vychladiť. Uložila som ju do chladničky na 12 hod. Potom som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladu do času použitia. Vymiešala som vajcia vodu a cukor do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala do cesta a opatrne vmiešala.
  2. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
  3. Na podnos som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Biela parížsku čokoládu som naložila do cukrárskeho vrecka a na striekala som na lekvár parížsku čokoládu do tvaru ruží.
  4. Potom som do druhého cukrárskeho vrecka naložila tmavú parížsku čokoládu a do medzier som dala hnedé ruže.
  5. Opäť som naplnila vrecko bielou parížskou čokoládou a nastriekala som biela ruže. Nemusí to byť pravidelne, lebo sa to prikryje korpusom.
  6. Položila som druhý kakaový korpus a uložila do chladničky. Ak si myslíte, že škoda tú krásu pritlačiť, mýlite sa. Položila som krájaciu dosku a zaťažila na noc 4 kg cukru.
  7. Druhý deň som vyšľahala šľahačku a na vrchný korpus som ju natrela a prečesala ozdobným hrebeňom.
  8. Horúcim nožom som nakrájala rezy a zo zvyškov som ozdobila vrch. Aby to bol vianočný zákusok, ozdobila som ho karambolou. Vyzerá v reze ako hviezda. Prajem vám dobrú chuť.
  9. Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam prekrásne požehnané Vianoce. Nech sa vám splnia všetky vaše najtajnejšie sny.