Vianočná torta s mandľovou šľahačkou

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Rúru si predhrejeme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky šľaháme s cukrom 15 minút na penu, pridáme k nim mleté lieskovce, zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175˚ asi 50 minút. Vychladnutý korpus vyklopíme a necháme ešte vychladnúť.
  2. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme ho 2 hodiny chladnúť, pričom ho občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka. Medzitým si ušľaháme tuhú šľahačku, vmiešame ju do studeného pudingu a necháme 30 minút chladnúť. Korpus rozrežeme, spodný plát vložíme do tortovej formy, pokvapkáme rumom a potrieme mandľovou šľahačkou.
  3. Posypeme ju mletými orechmi a kandizovaným ovocím, prikryjeme druhým plátom korpusu a zľahka pritlačíme. Tortu necháme chladnúť asi 2 hodiny. Nakoniec ju potrieme rozpustenou bielou čokoládou a ozdobíme čokoládovými motívmi.