Foto: bogar
každý pridáva koláčiky a sladké tak ja pridám niečo slaného :) .....
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks väčšia |
|
4 ks - strúčiky |
|
20 g |
|
125 g nakrájané na kocky |
|
60 ml |
|
80 g prepustene |
|
60 ml alebo fernet |
|
|
|
|
Postup
-
1
pripravila som si cibuľu a cesnak .... :)
-
2
nakrájala som pečienky na väčšie kusy a očistila ich od blán ... .....
-
3
posekala som si aj cesnak na drobno .....
-
4
na panvici som rozpustila 20g masla ......
-
5
asi dve minútky som na ňom opražila cibuľu a cesnak....
-
6
pridala som pečienky a restovala ich asi 5 min.....
-
7
keď sa zatiahli a zmäkli pridala som fernet keďže som nemala brandy .... :)
-
8
a restovala do mäkka úplne..... odstavila som pečeň a nechala som ju vychladnúť....
-
9
medzi tým si pripravíme prepustené maslo .... na úplne miernom ohni si rozpustíme maslo a privedieme ho do varu a varíme varíme varíme....
-
10
prv sa nám na vrchu tvorí pena ktorú dávame preč a stále na miernom ohni nám maslo musí bublať..... ale nesmie prihorieť.... !!!!! :) vytvorí sa nám akoby koža na masle ... (tak ako sa robí na mlieku - tú "kožu" som dala preč)
-
11
ták a tu je hotové maslo ktoré sme oddelili od syrovátky(koža)..... toto maslo sa neprepaľuje a je vhodné na ňom vyprážať .... :)
-
12
pečienku premiestnime do hlbšej nádoby osolíme , okoreníme................
-
13
pridáme maslo nakrájané na kocky a smotanu , všetko spolu vyšľaháme na hladkú kašu .....
-
14
hotovo môžme premiestniť do misiek .....
-
15
pekne uhladíme .....
-
16
a zalejeme prepustením maslom.... šup do chladničky minimálne na dve hod :) podávame s bagetkou a brusnicami alebo len tak .... Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu