Vianočná pečeňová paštéta (fotorecept)
Autor receptu: bogar
každý pridáva koláčiky a sladké tak ja pridám niečo slaného :) .....
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravila som si cibuľu a cesnak .... :)
- nakrájala som pečienky na väčšie kusy a očistila ich od blán ... .....
- posekala som si aj cesnak na drobno .....
- na panvici som rozpustila 20g masla ......
- asi dve minútky som na ňom opražila cibuľu a cesnak....
- pridala som pečienky a restovala ich asi 5 min.....
- keď sa zatiahli a zmäkli pridala som fernet keďže som nemala brandy .... :)
- a restovala do mäkka úplne..... odstavila som pečeň a nechala som ju vychladnúť....
- medzi tým si pripravíme prepustené maslo .... na úplne miernom ohni si rozpustíme maslo a privedieme ho do varu a varíme varíme varíme....
- prv sa nám na vrchu tvorí pena ktorú dávame preč a stále na miernom ohni nám maslo musí bublať..... ale nesmie prihorieť.... !!!!! :) vytvorí sa nám akoby koža na masle ... (tak ako sa robí na mlieku - tú "kožu" som dala preč)
- ták a tu je hotové maslo ktoré sme oddelili od syrovátky(koža)..... toto maslo sa neprepaľuje a je vhodné na ňom vyprážať .... :)
- pečienku premiestnime do hlbšej nádoby osolíme , okoreníme................
- pridáme maslo nakrájané na kocky a smotanu , všetko spolu vyšľaháme na hladkú kašu .....
- hotovo môžme premiestniť do misiek .....
- pekne uhladíme .....
- a zalejeme prepustením maslom.... šup do chladničky minimálne na dve hod :) podávame s bagetkou a brusnicami alebo len tak .... Dobrú chuť :)