Vianočná pečeňová paštéta (fotorecept)

Autor receptu: bogar

každý pridáva koláčiky a sladké tak ja pridám niečo slaného :) .....

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si cibuľu a cesnak .... :)
  2. nakrájala som pečienky na väčšie kusy a očistila ich od blán ... .....
  3. posekala som si aj cesnak na drobno .....
  4. na panvici som rozpustila 20g masla ......
  5. asi dve minútky som na ňom opražila cibuľu a cesnak....
  6. pridala som pečienky a restovala ich asi 5 min.....
  7. keď sa zatiahli a zmäkli pridala som fernet keďže som nemala brandy .... :)
  8. a restovala do mäkka úplne..... odstavila som pečeň a nechala som ju vychladnúť....
  9. medzi tým si pripravíme prepustené maslo .... na úplne miernom ohni si rozpustíme maslo a privedieme ho do varu a varíme varíme varíme....
  10. prv sa nám na vrchu tvorí pena ktorú dávame preč a stále na miernom ohni nám maslo musí bublať..... ale nesmie prihorieť.... !!!!! :) vytvorí sa nám akoby koža na masle ... (tak ako sa robí na mlieku - tú "kožu" som dala preč)
  11. ták a tu je hotové maslo ktoré sme oddelili od syrovátky(koža)..... toto maslo sa neprepaľuje a je vhodné na ňom vyprážať .... :)
  12. pečienku premiestnime do hlbšej nádoby osolíme , okoreníme................
  13. pridáme maslo nakrájané na kocky a smotanu , všetko spolu vyšľaháme na hladkú kašu .....
  14. hotovo môžme premiestniť do misiek .....
  15. pekne uhladíme .....
  16. a zalejeme prepustením maslom.... šup do chladničky minimálne na dve hod :) podávame s bagetkou a brusnicami alebo len tak .... Dobrú chuť :)