Sladké kysnuté u nás vždy idú na dračku, a táto vianočka je geniálna v tom, že všetko za mňa urobí domáca pekáreň :-)
5 minút
príprava
príprava
Suroviny
130 ml vlažné |
|
3 PL |
|
8 PL |
|
15 kopcovitých PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
z 1 citrónu |
|
2 ks |
|
1/2 kocky |
|
za hrsť |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hrozienka v predstihu dáme do rumu zmäknúť a napučať. Začíname s tekutými surovinami: do pekárničky nalejeme mlieko, olej, roztopené maslo. V mise zmiešame múku s cukrom, soľou a citrónovou kôrou a nasypeme do pekárničky, pridáme vajcia a rozdrobené droždie. Prisypeme aj hrozienka. Pekáreň zapneme na program "SLADKÝ CHLIEB" bez kôrky.
- 2
Za necelé 3 hodiny sa nám upečie voňavá a mäkučká vianočka. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu