Vianočka z pekárničky

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 8. októbra 2011

Sladké kysnuté u nás vždy idú na dračku, a táto vianočka je geniálna v tom, že všetko za mňa urobí domáca pekáreň :-)

5 minút
príprava

Suroviny

130 ml vlažné
3 PL
8 PL
15 kopcovitých PL
2 PL
 štipka
z 1 citrónu
2 ks
1/2 kocky
za hrsť




Postup

  1. 1

    Hrozienka v predstihu dáme do rumu zmäknúť a napučať. Začíname s tekutými surovinami: do pekárničky nalejeme mlieko, olej, roztopené maslo. V mise zmiešame múku s cukrom, soľou a citrónovou kôrou a nasypeme do pekárničky, pridáme vajcia a rozdrobené droždie. Prisypeme aj hrozienka. Pekáreň zapneme na program "SLADKÝ CHLIEB" bez kôrky.

  2. 2

    Za necelé 3 hodiny sa nám upečie voňavá a mäkučká vianočka. Dobrú chuť!

    Vianočka z pekárničky  - obrázok 2

Diskusia k receptu

danculka
Tak určite podľa teba robím zajtra raňajky, o 5 hodine to zapnem a o 8 hodine môžeme raňajkovať,,,super,,,ukladám.
dorisa
Skvelé, ja som ešte v pekárničke sladkú vianočku nepiekla, možno skúsim:)
zdenula222
aj ja mam pekárničku, ale vianočku som ešte nepiekla vyskúšam......
zdenula222
včera som piekla vianočku v pekárničke dostala som pochvalu,že je veľmi dobra ...... takže ta pochvala patrí Vám ďakujem za recept......
jolita
nejako sa mi nepodaril , kde som spravila chybu ? spadol mi a nedopiekol ale chuťovo bol vynukajúci , nie je tam málo múky? Ja mám iba program na sladké na 2,17hod.poradte mi kde som spravila chybu .... aj som potom ešte dopekala ale už nič nepomohlo. diky
ancicka
Včera som skúšala tvoju vianočku.Po prečítani komentárov som si to trocha upravila.Kopcovité PL som odvažila a 15 PL váži približne 400 g .Ako @jolita píše,tak to je málo a pridala som ešte 5 PL múky.Asi preto sa jej a ale aj tebe prepadol.Ja som ho mala pekný neprepadnutý.
Pridala by som ešte cukor /2 PL/ a vanilkový cukor. Program som nastavila "pečenie". Inač bol fajn ku kávičke na raňajky.
marcy
Katuška a ancicka :) máte ich lákavé ,chuťovo isto lepšie ako sladké pečivá s polročnou trvanlivosťou v reťazcoch...tiež dávam celý program na sladký chlieb a sušené brusnice do cesta :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia