Vianočka „pain perdu“ s karamelizovaným jablkom
			   Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 5. decembra 2017
		   
		   šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 5. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv dobre rozmiešame vajíčka, vanilkovú dužinu, škoricový cukor a mlieko. V tejto hmote obalíme vianočku a osmažíme z oboch strán na masle. 
- 2
Kryštálový cukor rozpustíme na karamel a pridáme ošúpané jablká nakrájané na plátky. Pridáme nakrájané maslo a varíme jablká asi minútu z každej strany. Nakoniec zjemníme zmes citrónovou šťavou. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Tiež toast:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu